26 milioane de euro de la UE pentru judeţul Cluj

26 milioane de euro de la UE pentru judeţul Cluj
În Cluj ar putea ajunge fonduri de 26 de milioane de euro din bani europeni dacă proiectele aflate în pregătire la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj s-ar finanţa integral.

Instituţia are în pregătire 10 proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de 26 milioane de euro, care se adaugă la cele aflate în derulare (8) sau în analiză la finanţator (8). Ultimele cumulează 87 milioane de euro, însă şeful Serviciului de fonduri europene al CJ Cluj, Rodica Gogonea (foto), admite că procedura este îndelungată. "Avem unele proiecte depuse încă din septembrie 2009 şi încă se află în evaluare", a declarat Gogonea.

Conceperea de proiecte pentru finanţare nu este cea mai mare problemă a beneficiarilor, subliniază reprezentantul CJ Cluj. "Redactarea este foarte simplă din punctul de vedere al beneficiarului. Implementarea, de altă parte, este criminală", a declarat aceasta. Între proiectele aflate în pregătire la CJ Cluj se numără şi înfiinţarea celui de-al patrulea parc industrial public din Cluj, Tetarom IV, dar şi moder-nizarea şi extinderea Tetarom I. Cel mai mare proiect cu finanţare europeană aflat în derulare la Cluj este reprezentat de modernizarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă din trei oraşe din Cluj şi patru din Sălaj, proiect derulat de Compania de Apă Someş şi având un buget total de 197 milioane de euro.

 

 

Comenteaza