250.000 de euro pentru social media

250.000 de euro pentru social media
Două proiecte de aplicaţii informatice din Cluj s-au calificat în finala competiţiei VentureConnect: SociaLook, conceput de Horaţiu Mocian, şi Taxi Dispatch System, implementat de societatea Transilvania Software.

"Cinci aplicaţii mi se pare că e foarte bine, mai ales că aceasta e prima ediţie locală pe care o organizăm. Am ales Clujul pentru că am avut încredere că sunt mulţi oameni care pot implementa proiecte interesante. Oraşul este un hub de programatori, oameni care dezvoltă proiecte digitale şi start up-uri. Pentru o primă ediţie, cinci proiecte şi două selectate pentru sesiunea finală e foarte bine şi încurajator", a spus directorul de program Alexandra Dumitru. Proiectul va fi extins săptămâna viitoare şi în Timişoara: "Procesul va fi la fel ca la ediţia din Cluj: unul sau două proiecte care susţin prezentarea cât mai bine şi trec de barajul întrebărilor celor din board". Sesiunea finală, când sunt stabilite şi proiectele ce vor câştiga finanţare, are loc în Bucureşti în 23 noiembrie.

Majoritatea proiectelor prezentate ieri se referă la reţele sociale precum Facebook, Twitter. SociaLook este o unealtă de descoperire a contactelor în companii, folosind profilurile de social media. Taxi Dispatch System nu are o legătură directă cu reţelele sociale, ci se referă la o platformă care să îmbunătăţească activitatea de taximetrie, iar TrustBroker urmăreşte securizarea datelor personale introduse pe site-urile de socializare. ShareYourCarts vizează generarea de clienţi loiali pentru site-urile de comerţ electronic. Cif2.net e un instrument de construire de site-uri sociale. VentureConnect reprezintă prima iniţiativă din România care pune în legătură tinerii antreprenori din tehnologia informaţei cu fondurile de investiţii naţionale şi internaţionale. La ediţia din Cluj a venit şi Doug Richard, specialist în transferul de tehnologie, investitor şi fondator a şapte companii. Sumele disponibile pentru finanţare încep de la 250.000 de euro.

 

 

Comenteaza