Primele birouri "verzi" din Cluj

Primele birouri
Imobilul de birouri Amera Tower a obţinut certificarea LEED Gold împreună cu un certificat de performanţă energetică ce situează clădirea în clasă energetică A, au anunţat reprezentanţii Consilului Român pentru Clădiri Verzi. Clădirea devine astfel prima construcţie "verde" din Cluj-Napoca recunoscută oficial.

"Amera Tower a atins cu succes nivelul GOLD de certificare stabilit de către US Green Building Council, în sistemul de construcţie verde LEED, verificat de către Green Building Certification Institute", au anunţat reprezentanţii Amera. Sistemul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environment Design) are un sistem de rating de la 0 la 100 de puncte şi patru trepte de certificare: Certificat (40-49 puncte), Silver (50-59 puncte), Gold (60-79 puncte) si Platinum (peste 80 puncte).

Precedentul de Cluj a fost stabilit de fosta hală a Nokia, unde producţia a fost sistată între timp: în octombrie 2009, fabrica de telefoane mobile de la Jucu a fost recunoscută la nivel mondial de către US Green Building Council. Halei i-a fost acordat certificatul LEED Gold de către organizaţia americană Green Building Council.

Amintim, Cluj-Napoca este primul oraş din ţară unde proprietarii clădirilor certificate ca "verzi" vor beneficia de reduceri ale impozitelor. Vezi aici detalii

Etichete
Comenteaza