Bătaie în IT pentru creierele de la Cluj

Bătaie în IT pentru creierele de la Cluj
Companiile participante la eveniment caută angajaţi pentru 300 de poziţii, plătite cu salarii cuprinse între 400 şi 2.000 de euro, potrivit organizatorilor Târgului de Cariere în IT.

Pe o piaţă tot mai dinamică, firmele de tehnologia informaţiei (IT) fac faţă concurenţei în recrutarea de oameni inclusiv prin pregătirea tinerilor studenţi sau absolvenţi în cadrul acestora.

Divizia de software a gigantului Hewlett-Packard (HP), cu 130 de angajaţi la Cluj, plănuieşte să se extindă. „În acest moment avem deschise 21 de poziţii, dar cu siguranţă vrem să creştem. În perioada următoare vom mai angaja oameni şi căutăm candidaţi pentru toate nivelurile, de la entry level la seniori. Ne extindem pe segmentul software. Acum lucrăm la cinci produse, dar vrem să creştem şi ca echipă, şi ca volum de activitate", a menţionat Anamaria Vodă, reprezentant al HP Software. Un aspect important ţine de pregătirea potenţialilor angajaţi: HP organizează programe de internship, cu posibilitate de angajare ulterioară, şi un training care va fi lansat în perioada următoare, adresat studenţilor şi masteranzilor. „Sunt foarte multe oferte în domeniu, şi la Cluj şi în România, iar resursele sunt limitate. E provocator să găseşti oameni buni. Piaţa IT s-a dezvoltat foarte mult", a subliniat Vodă.

Pentru tot mai multe companii, soluţia pentru găsirea de angajaţi pe o piaţă în care concurenţa pentru recrutarea oamenilor este acerbă o constituie pregătirea tinerilor în interiorul firmei. „Este o concurenţă foarte mare în IT. Noi lucrăm foarte mult cu absolvenţi, care beneficiază în companie de o perioadă de formare de trei luni şi care au de aici şansa să crească", spune Bernard Gorzejewsky, administrator al BG Soft. Compania dezvoltă aplicaţii pe mai multe domenii, dar este specializată pe produse legate de sectorul logistic. BG Soft are 35 de angajaţi şi a lansat ieri şase noi poziţii pentru recrutare. „Un absolvent care nu a lucrat niciodată poate avea un salariu care începe de la 400 de euro şi de aici, în funcţie de cum evoluează, poate creşte foarte repede", a completat administratorul BG Soft.

Compania clujeană Brinel are 10 posturi disponibile, majoritatea adresate persoanelor cu experienţă. "Fiind o companie cu capital românesc avem pachete personalizate pentru angajaţi, în funcţie de experienţă şi capacitatea angajaţilor de a se dezvolta. Salariile pot porni de la 350-400 de euro, dar pentru specialiştii cu experienţă beneficiile salariale pot depăşi lejer 1.000 de euro", a precizat Cătălina Ciubotaru, manager de resurse umane. Cea mai importantă poziţie în procesul de recrutare este cea de manager de cluster. "Chiar dacă suntem foarte multe companii concurente în domeniu, viitorul este reprezentat de acest cluster, o asociere care poate lucra în favoarea tuturor jucătorilor din piaţă. Trebuie să îl facem să funcţioneze", a subliniat Ciubotaru. Un alt pachet promovat în cadrul târgului de cariere se referă la Şcoala de Excelenţă organizată de Brinel, o bursă de 800 de lei oferită tinerilor (studenţi, masteranzi sau doctoranzi) care vor să lucreze în domeniu. Cei mai buni dintre ei pot fi angajaţi ulterior.

Endava are 15 poziţii deschise. "Avem posturi înfiinţate cu multă vreme în urmă, pentru care s-au făcut frecvent recrutări în ultimii cinci ani. Căutăm în continuare pentru că e o mare fluctuaţie pe piaţă. Avem şi cerinţe de business noi pentru care căutăm oameni noi", au precizat reprezentanţii Endava. În cadrul companiei se pot câştiga peste 2.000 de euro.

"Eu caut ceva în IT, dar mai simplu, care să nu implice programare. Din câte am văzut, sunt prea puţine posturi pentru ceea ce aş urmări eu. Programatorii în schimb au multe oportunităţi de angajare", a constatat Cristian, unul dintre vizitatori. Specialiştii în resurse umane susţin că IT este unul dintre cele mai dinamice domenii în Cluj şi unul dintre puţinele unde s-au făcut constant angajări, chiar şi după extinderea crizei economice. "Sunt foarte multe companii, multinaţionale sau locale, care au nevoie de specialişti în IT, aşa că oamenii buni sunt tot mai greu de găsit la Cluj. În unele cazuri, se practică şi relocări - se angajează oameni din Timişoara care să lucreze la firme cu sedii în Cluj. Chiar dacă aici există universităţi care scot pe piaţă în fiecare an potenţiali angajaţi, numărul mare de companii active şi dinamica din IT fac ca aceştia să nu mai fie suficienţi", a explicat Geo Ivanov, manager al Evolution-HCC, companie de resurse umane activă în Transilvania.

Târg în două locaţii

Principalele firme participante sunt BG Soft, Endava, iQuest, HP, LiveRail, Steelcase, recent intrată pe piaţa locală. La eveniment şi-au mai rezervat locuri Agilio, Altom, AROBS, ArtSoft Consult, Arxia, Autonet, Brinel, Business Logic Systems, Codespring, EBS, Emerson, Evoline, Garmin, ISDC, MindMagnet, NetMatch, Route 66, Thomsons, Universal Alloy. Proiectul, demarat iniţial de agenţia Fapte, se desfăşoară în prezent în parteneriat cu eJobs.ro. Târgul se desfăşoară pe parcursul a două zile: joi la Iulius Mall şi vineri la cantina din campusul studenţesc Observator. 


Kristina REŞTEA

Luminiţa SILEA

Comenteaza