1 ianuarie vine cu scumpiri. Cu cât crește factura la curent pentru consumatorii casnici care nu au trecut pe piața liberă

1 ianuarie vine cu scumpiri. Cu cât crește factura la curent pentru consumatorii casnici care nu au trecut pe piața liberă

De anul viitor, consumatorii casnici care au rămas în serviciul universal vor plăti dublu pentru energia electrică.

5,5 milioane de consumatori casnici de energie care nu au trecut în piața concurențială vor primi notificări în ceea ce privește creșterea prețului energiei la 1 ianuarie 2022, anunță Asociația Energia Inteligentă (AEI). Procentul cu care se va scumpi energia electrică este cuprins între 58 – 85%.

„Se impune precizarea că, deşi consumatorii casnici vor primi aceste notificări, ei nu vor şi achita în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022 aceste noi preţuri la energie electrică. În această perioadă, consumatorii de energie electrică vor achita 0,71 lei / kWh, urmând ca aceste creşteri importante de preţ să fie plătite de la 1 aprilie 2022”, a explicat Dumitru Chisăliţă, preşedintele AEI.

Acesta a mai precizat că, de la 1 aprlie 2022, aceste preţuri vor fi plătite de consumatorii casnici, astfel pentru un apartament cu 3 camere, dacă anul trecut se plătea circa 87 lei/lună, începând cu 1 aprilie 2022 se va plăti 169 lei/lună – adica o dublare a costului cu energia.

 

Comenteaza