Video Foto 100 de businessmeni străini din Cluj, în audiență online la Boc

100 de businessmeni străini din Cluj, în audiență online la Boc
Reprezentanții municipalității s-au întâlnit cu oamenii de afaceri în spațiul virtual
100 de businessmeni străini din Cluj, în audiență online la Boc
100 de businessmeni străini din Cluj, în audiență online la Boc
100 de businessmeni străini din Cluj, în audiență online la Boc
100 de businessmeni străini din Cluj, în audiență online la Boc
100 de businessmeni străini din Cluj, în audiență online la Boc

Diriguitorii companiilor internaționale din Cluj au dezbătut cu primarul Emil Boc strategia municipalității și investițiile pe termen mediu și lung din zona metropolitană.

“Primarul ne-a cerut opinia și este dispus să răspundă la întrebările și preocupările noastre, legate atât de viața de business, cât și de cea de zi cu zi. Ne-a făcut să simțim că orașul este unul global, incluziv, iar rezultatele sunt vizibile: din ce în ce mai mulți membri ai comunității internaționale doresc să facă din Cluj o bază pentru afaceri și un loc pe care să îl numească acasă”, a relatat Antonio Patane, președintele Comitetului Internațional din Cluj (CIC).

”Am discutat despre situația pandemică din Cluj-Napoca, despre profilul strategic al orașului, despre investițiile imediate pe termen mediu și lung care vor avea un impact major asupra Clujului și a zonei metropolitane. Crearea unui spațiu bazat pe calitatea vieții a clasat orașul nostru în primele orașe din Europa în materie de inovare, fapt ce confirmă eforturile susținute de a plasa Clujul ca un hub european al inovării”, a concluzionat Emil Boc.

Necesitățile unui oraș al viitorului au fost discutate în prezența (virtuală) a 100 de reprezentanți ai comunității internaționale de afaceri din zona Clujului. Alături de primar a participat Emilia Botezan, șeful biroului relații externe și investitori din cadrul municipalității.

Viitorul orașelor va fi scris de cuvintele cheie verde, digital, rezilient, iar datoria celor de aici este de a dezvolta proiecte și de a colabora pentru a continua evoluția Clujului pe toate palierele - este una dintre concluziile evenimentului Meet the Mayor (VIDEO), organizat de CIC și de Primăria Cluj-Napoca.

Acesta a fost creat pentru a încuraja deschiderea și transparența între municipalitate și comunitatea de afaceri internațională, în continuă creștere, din zonă. În cadrul acestui forum oamenii de business au ocazia de a dialoga cu edilul pe chestiuni legate de dezvoltarea urbană, proiectele administrației și felul în care primăria poate răspunde nevoilor specifice străinilor.

Edițiile anterioare au avut până la 300 de participanți. CIC a fost fondat de cinci oameni de afaceri: Antonio Patane (Italia), Carl Widell (Suedia), Ludger Thol (Germania), Shajjad Rizvi (Marea Britanie), Wouter Reijers (Olanda). Recent, organizația s-a formalizat juridic sub numele de Asociația Investitorilor Străini din Cluj.

Consiliul de administrație este format din persoane cheie din lumea de afaceri internațională a Clujului, calitatea de membru fiind deschisă. Obiectivele sunt de a încuraja o relație de colaborare cu autoritățile locale; de a veni în sprijinul economiei locale cu noi investiții străine; de a menține dialogul cu întreaga comunitate; de a ajuta la menținerea Clujului în topurile orașelor europene cu un nivel ridicat de trai.

Comenteaza