100 de milioane deblocate pentru proiecte de investiții publice

100 de milioane deblocate pentru proiecte de investiții publice
Executivul a decis alocarea sumei de 100 de milioane de lei pentru susținerea unor proiecte ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), deblocate printr-un memorandum din bugetul de stat pentru 2015.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

 
Din suma deblocată, 60 de milioane sunt destinate finanțării unor programe și proiecte de dezvoltare derulate de MDRAP în domenii precum construcții de interes public sau social, construcții de locuințe pentru tineri destinate închirierii. Aceste proiecte au termene de finalizare anul 2015. Fondurile au fost deblocate pentru a asigura finanțarea la timp a lucrărilor de construcții care vor putea fi realizate începând cu trimestrul II al acestui an. Restul de 40 de milioane reprezintă sume alocate pentru a asigura fondurile necesare pentru susținerea unor proiecte derulate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
 
Legea bugetului de stat pe 2015 prevede că sumele reţinute suplimentar se pot repartiza de către ordonatorii principali de credite numai după aprobarea deblocării acestora de către guvern, prin memorandum, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, în funcţie de gradul de realizare a veniturilor fiscale şi cheltuielilor bugetare. MDRAP i-au fost reținute în 2015, conform acestei prevederi, 550 de milioane de lei, din care 150 milioane deblocaţi în martie pentru proiecte de investiţii publice.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza