1.000 de imobile trebuie expropriate pe autostrada dintre Cluj și Sălaj

1.000 de imobile trebuie expropriate pe autostrada dintre Cluj și Sălaj
Compania lui Umbrărescu este blocată pe tronson din cauza întârzierii exproprierilor

Ministerul Transporturilor propune exproprierea a peste 1.000 de imobile pentru construirea tronsoanelor din Autostrada Transilvania (A3) cuprinse între cele două județe. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Valoarea estimată a despăgubirilor este de 4,7 milioane de lei, se specifică într-un proiect publicat pe site-ul ministerului, conform Economica.net. "Pentru realizarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții "Autostrada Braşov - Târgu-Mureș – Cluj – Oradea, secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău, este necesară dobândirea prin expropriere a unei suprafețe de 3 milioane mp, aferentă unui număr de 1.001 de imobile proprietate privată, situate pe raza localităților Sânpaul (județul Cluj) și Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași, Treznea, Zalău (județul Sălaj", se arată în proiectul Ministerului Transporturilor.

Ce se propune în proiect

- Aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes naţional secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului de investiții Autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea", prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta hotărâre, conform variantei finale a studiului de fezabilitate
- Aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivuluiAutostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea, situate pe raza localităţilor Sânpaul, Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași, Treznea și Zalău
- Aprobarea listei cuprinzând imobilele supuse exproprierii, proprietarii sau deţinătorii acestora
- Aprobarea sumelor individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor, în cuantum total de 4,7 milioane lei, pentru 1.001 de imobile, în suprafaţă totală de 3.054.272,00 mp

Suma aferentă despăgubirilor va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului. Autostrada Transilvania, corelată cu Autostrada Bucureşti – Braşov va asigura o legătură directă între România, centrul şi vestul Europei.

Aceasta autostradă va avea o mare atractivitate pentru traficul din zona Transilvaniei şi Munteniei, prin reţeaua de drumuri naţionale reabilitate sau cuprinse în programul de reabilitare, traficul din zona de sud-est (legătură cu portul Constanţa), prin intermediul autostrăzii București – Constanța, pentru traficul din zona de nord, precum şi pentru traficul generat de marile centre urbane din zona de influenţă a autostrăzii, susțin reprezentanții Ministerului Transporturilor.

La începutul lunii februarie activitatea companiei UMB Spedition, deținută de Dorinel Umbrărescu, pe lotul Zimbor – Poarta Sălajului (A3), era suspendată până la rezolvarea problemei exproprierilor. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au spus atunci că documentația aferentă exproprierilor urma să intre pe circuitul de avizare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza