100.000 euro pentru întreprinderile sociale ce creează cinci joburi noi la Cluj

100.000 euro pentru întreprinderile sociale ce creează cinci joburi noi la Cluj

Un program european care se derulează în regiunea Clujului va acorda între 55.000 și 100.000 de euro pentru 30 de întreprinderi economice sociale care înființează cel puțin două noi locuri de muncă.

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) derulează până în iulie 2023, în regiunile Nord-Vest și Vest, proiectul Social Entrepreneurs Nation, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Inițiatorii acestuia au prezentat la Cluj amănunte privind implementarea proiectului și grupul țintă vizat. Ei au susținut importanța întreprinderilor de economie socială, în cadrul evenimentului participând președintele CNIPMMR, Florin Jianu, președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, Augustin Feneșan, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Cei doi au subliniat contribuția pe care o aduce antreprenoriatul social aspectelor deficitare cu care se confruntă societatea actuală. Directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Ana-Maria Chiciudean, a apreciat inițiativa proiectului care vine în întâmpinarea pieței de muncă din Regiunea Nord-Vest, subliniind educația deficitară a antreprenoriatului social actual.

Aurel Mocan, director executiv al Direcției de Asistență Socială și Medicală, a susținut importanța parteneriatelor încheiate pentru a susține tinerii antreprenorii în înființarea întreprinderilor sociale și angajarea persoanelor din grupurile vulnerabile. Printre subiectele abordate s-au numărat persoanele care pot face parte din grupul țintă, subvențiile acordate și activitățile cuprinse în proiect.

Grupul țintă este format din 120 de persoane care vor să inițieze o activitate în domeniul economiei sociale, cu domiciliul sau reședința în județele din regiunile Nord-Vest și Vest. Acestea vor participa la cursuri dedicate dezvoltării competențelor antreprenoriale în domeniu, de management strategic și digital.

Cele mai bune 30 de planuri de afaceri vor beneficia de o finanțare de 55.000-100.000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă asumate (între 2 și peste 5). Persoanele înscrise vor beneficia de cursuri de formare, iar în urma selectării planurilor de afaceri câștigătoare, vor fi sprijinite în dezvoltarea modelului propriu de business prin sesiuni de mentorat și consiliere.

Comenteaza