11 ministere din România dau în total 400 de contravenții. Pe ce site au fost centralizate

11 ministere din România dau în total 400 de contravenții. Pe ce site au fost centralizate

Portalul dedicat informării publice în ceea ce privește mecanismul de funcționare a prevenirii, instituit prin legea prevenirii și gestionat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a devenit operațional.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

”Portalul www.prevenire.gov.ro  este instrumentul care adună toate principiile legii prevenirii, o lege foarte așteptată de mediul de afaceri, prin care vrem să schimbăm percepția asupra relației antreprenor - stat. Nu ne aflăm pe poziții antagonice. Suntem parteneri, iar această lege este doar un prim pas în modernizarea actului de control, creșterea gradului de educare antreprenorială și conformarea colaborativă.

Prin crearea și gestionarea acestei platforme MMACA îşi consolidează rolul de partener al antreprenorilor români și străini, oferindu-le cele mai bune soluții de dezvoltare a afacerilor în România”, a declarat ministrul Ștefan Oprea, la lansarea platformei de informare asupra contravențiilor ce intră sub incidența legii prevenirii.

Atât operatorii economici, cât și persoanele fizice au acces direct, nediscriminatoriu și transparent la informații despre drepturile și obligațiile persoanelor supuse activităților de control, precum și atribuțiile autorităților care constată contravențiile și aplică sancțiunile.

Portalul asigură mecanismul de funcționare al prevenirii, oferind totodată autorităților cu atribuții de control, constatare și sancționare a contravențiilor accesul la platforma comună de popularizare a materialelor documentare și ghidurilor de bună practică din domeniile menționate anterior.

Contravențiile incluse, în număr de 400, reglementate prin 70 de acte normative, vizează sfera de responsabilitate a 11 ministere, precum și a unor instituții publice cu atribuții de reglementare și control ce se regăsesc în subordinea și coordonarea acestora. MMACA este integrator al acestor propuneri de contravenții. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza