1,2 milioane de tablete de medicament anti-Covid, aduse în țară de Terapia

1,2 milioane de tablete de medicament anti-Covid, aduse în țară de Terapia

Compania farmaceutică Terapia Cluj a anunțat că în 20 ianuarie vor intra în țară 1,12 milioane de tablete de FluGuard (Favipiravir), cea mai mare tranșă de medicament anticoronavirus pe care a livrat-o.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Furnizarea acestei cantități care va intra în depozitele Alliance Healthcare vine în completarea celor 770.000 de tablete pe care Terapia le-a adus în România în mai multe tranșe, începând cu luna octombrie. Dozele anterioare au fost distribuite unităților spitaliceși pentru tratarea a 10.000 de pacienți cu forme ușoare și medii de Covid-19.

Conducerea Terapia susține că poartă discuții cu autoritățile pentru extinderea accesului la acest medicament pentru pacienții diagnosticați cu forme ușoare sau moderate de Covid-19 care sunt tratați în centrele ambulatorii precum și în cabinetele medicilor de familie.

„Suntem bucuroși că am reușit să contribuim în continuare la facilitarea accesului pacienților spitalizați cu Covid-19 la un tratament eficient împotriva virusului SARS-CoV-2. Purtăm discuții cu autoritățile pentru a identifica varianta optimă de distribuire a acestui medicament pentru medicii de familie care tratează pacienții Covid-19 în centrele ambulatorii. Astfel, vom putea asigura accesul acestor pacienți la tratamentul oral cu FluGuard pentru tratarea simptomelor ușoare și moderate de Covid-19, la recomandarea medicului de familie”, a declarat Dragoș Damian, CEO al Terapia.

Deși în România a fost demarată campania națională de vaccinare împotriva COVID-19, numărul pacienților infectați cu noul coronavirus care necesită un tratament eficient este unul foarte ridicat. Pentru a acoperi această nevoie, Terapia își va menține angajamentul și va continua să livreze lunar medicamentul esențial în tratarea formelor ușoare și moderate ale infecției pentru a susține lupta împotriva Covid-19.

Favipiravir (FluGuard) este un medicament antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecțiile cauzate de virusul gripal. În prezent, acest medicament și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor diagnosticați cu coronavirus și este utilizat la scară largă în protocoalele terapeutice ale unor state precum Rusia, China, India precum și în alte țări din zona asiatică.

După apariția COVID, studiile clinice au demonstrat că Favipiravir reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puțin de 12 zile. În același timp ameliorează și simptomele infecției provocate de SARS-Cov-2.

Terapia este cel mai mare producător de medicamente din România. Din luna martie 2015, a devenit parte a grupului Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare și dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică 2.000 de medicamente, distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a 32.000 de angajați.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza