150 de antreprenori plecaţi în străinătate, înscrişi la Cluj pentru 40.000 de euro

150 de antreprenori plecaţi în străinătate, înscrişi la Cluj pentru 40.000 de euro
Peste 150 de persoane s-au înscris în programul Smart-Up Diaspora, cel mai flexibil proiect pentru românii din străinătate derulat de mediul de afaceri, pentru antreprenori cu viitor, a anunţat Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor (APM) Cluj.

Smart-Up Diaspora este un proiect finanţat din fonduri europene, care sprijină românii din afara ţării să îşi deschidă o afacere în Romania. Având o valoare de 17 milioane de lei, dintre care peste 50% valoarea granturilor ce vor fi acordate pentru înființarea de noi firme, proiectul vizează susținerea dezvoltării antreprenoriale a peste 400 de români din străinătate și finanțarea cu până la 40.000 de euro nerambursabili a cel puţin 50 de noi întreprinderi mici şi mijlocii (IMM).

Proiectul Smart-Up Diaspora este iniţiat la Cluj de APM în parteneriat cu Patronatul Judeţean al IMM Iaşi şi cu Asociaţia Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii Arad, fiind cofinanţat prin Fondul Social European – Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
 
Pot lua parte la program persoanele care sunt cetățeni români, au peste 18 ani, vor să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban; au reședința sau domiciliul în una dintre regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia; fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii în proiect şi demonstrează că au experiență antreprenorială în străinătate sau capacitatea tehnică și profesională ori cunoștințe de specialitate atestate prin documente recunoscute de statul român în domeniu.
 
Beneficiile intrării în program sunt 40.000 de euro investiţie de start, 100% nerambursabilă, pentru a demara afacerea; training antreprenorial - E-learning, seminar intensiv şi adaptat; consultanţă gratuită - asistenţă pentru înfiinţarea firmei, gestionarea finanţării şi managementul afacerii; resurse pentru creştere - pachet de beneficii suplimentare din mediul de business pentru dezvoltarea afacerii noi. Proiectul este cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Comenteaza