18.000 de apartamente, în șantier la Cluj

18.000 de apartamente, în șantier la Cluj

Sectorul rezidențial din România, implicit cel din Transilvania, a fost printre “beneficiarii” pandemiei declarate din martie anul trecut. 

Foste platforme industriale din “capitala Transilvaniei”, dar și zone periferice ale orașului, pe terenuri încă neconstruite înspre Florești, Someșeni sau Baciu, vor găzdui în curând ansambluri rezidențiale de la 100 la 10.000 de apartamente. Majoritatea vor fi dublate de spații comerciale sau office.

Pe varianta Zorilor – Mănăștur se profilează ansamblurile Wings și Seasons, ridicate de dezvoltatorul Napopark, deținut de Dorin Bob, companie din grup axată, împreună cu Studium Green, pe blocuri “verzi”. Wings va avea 228 de locuințe, 5.360 mp de terase private, 3.500 de spații verzi și grădini urbane, 276 de parcări auto subterane, iar Seasons, 153 de apartamente. Lângă Wings a fost propus un ansamblu cu 740 de apartamente, de 50-100 mp, inițiat de Călin Borodi și de Rareș Hodrea.

SDC Imobiliare vizează în cartierul Borhanci cel mai mare proiect rezidențial din România, printr-o investiție de 700 de milioane de euro, cu credite bancare și aport de la fonduri de investiții. Transilvania Smart City, demarat de Ștefan Berciu, este complex cu 10.000 de apartamente, mall pe 100.000 mp, heliport, telegondolă, hotel-aparthotel, birouri, amfiteatru, lacuri, centru educațional.

În Piața Abator, unde se ridică Maurer Panoramic, a fost amenajat un showroom de prezentare a apartamentelor și a produselor de construcție și instalații folosite. 

Articolul integral, AICI!

Comenteaza