2 milioane de vizitatori în mallurile clujene

2 milioane de vizitatori în mallurile clujene
Operatorii celor două mari centre au contabilizat peste 1 milion de vizitatori pe lună la Iulius Mall şi o medie lunară de 824.000 de clienţi în Polus Center.

Brandul britanic New Look, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa de profil din UK, intră în România şi deschide un magazin şi la Cluj, în Polus Center. H&M are programată pentru toamnă inaugurarea din Iulius Mall.

Mallul de la Cluj din lanţul grupului ieşean condus de Iulian Dascălu a încheiat anul 2010 cu un trafic de vizitatori de 13,6 milioane de persoane pentru cele 12 luni, conform datelor transmise de Iulius Group. "Lunile mai, octombrie, noiembrie şi decembrie ale anului trecut au atras un trafic cu o medie de 1,3 milioane de persoane. În primele şase luni ale acestui an, numărul vizitatorilor s-a menţinut în graficul de estimări, în lunile în care sunt sărbători înregistrând creşteri substanţiale", au completat oficialii Iulius.

Evenimentul toamnei pentru operatorii mallului este intrarea în Cluj într-un spaţiu din centrul comercial din Gheorgheni a retailerului suedez Hennes & Mauritz (H&M), ce îşi deschide unitatea în septembrie. Magazinul va ocupa 1.000 mp, fiind amenajat pe două niveluri. "Portofoliul va fi completat şi cu alte branduri internaţionale şi naţionale", a transmis Gabriela Doboş, PR Assistant la Iulius Management Center. Potrivit informaţiilor ZIUA de CLUJ, printre lanţurile din domeniu care s-au interesat de spaţii disponibile se numără NewYorker, companie deja prezentă la Cluj, în Polus Center.

Un spaţiu pentru un magazin al retailerului britanic New Look, care îşi pregăteşte în aceste săptămâni intrarea pe piaţa din România, se află în lucru şi în Cluj, în Polus Center. Magazinul va fi amenajat pe 470 mp şi va fi inaugurat în jurul datei de 15 septembrie, conform datelor transmise de responsabilii de comunicare ai EHL Real Estate România, companie care administrează centrul comercial din Floreşti. Reprezentanţii retailerului recrutează personal în această perioadă: pentru poziţii de lucrători comerciali şi casieri au fost anunţate 20 de posturi disponibile.

Retailerul New Look, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa britanică de profil, îşi face intrarea în România, prin deschiderea unor unităţi în capitală în august - septembrie, conform presei centrale. New Look ocupă al doilea loc pe piaţa de îmbrăcăminte şi accesorii pentru femei în Marea Britanie, cu o cotă de piaţă de 5,3%, potrivit companiei. Grupul are în Europa 1.018 magazine, dintre care 602 în Regatul Unit.

Magazinele din România vor fi realizate printr-un parteneriat cu grecii de la Fourlis Holdings, care au anunţat în mai semnarea contractului cu New Look. Fourlis a obţinut franciza pentru dezvoltarea reţelelor New Look în România şi Bulgaria. În următorii 5-8 ani, extinderea în cele două ţări presupune deschiderea a 20 de magazine. Media de trafic lunară până la finalul lui iulie înregistrată în complexul Polus Center Cluj a fost de 824.220 de vizitatori pe lună, iar gradul de ocupare a centrului este de 99,27%.

Duelul brandurilor

În septembrie 2010 compania spaniolă Industria de Diseño Textil (Inditex) a deschis în Iulius Mall Cluj patru magazine: Bershka, Zara, Pull and Bear şi Stradivarius, branduri cu care opera deja în Polus Center. Cele patru magazine au ocupat peste 3.000 mp din parterul centrului comercial. În aceeaşi toamnă a intrat pe piaţa locală reţeaua C&A prin deschiderea magazinului din Polus Cluj, primul din regiune pentru compania olandeză. Prima unitate din Transilvania a cunoscutei reţele de magazine de îmbrăcăminte a fost amenajată pe 1.550 mp.

 

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza