2015, fără proiecte de anvergură. Pe ce se duce bugetul local

2015, fără proiecte de anvergură. Pe ce se duce bugetul local
În acest an, bugetul municipalității locale este afecatat de anumite constrângeri, resursele pentru proiectele noi fiind limitate.

Potrivit primarului Emil Boc, 3/4 din bugetul de investiții trebuie să fie direcționat spre finanțarea și cofinanțarea proiectelor existente. 

"Amintiți-vă că doar în Lomb avem trei proiecte mari, Centrul de Dezvoltare a Afacerilor, Centrul de Industrii Creative și IT, drumul spre Lomb. Avem ticketingul, avem Clujul-Orașul Comoară, avem trama stradală. Toate aceste proiecte se plătesc de către primărie, după care în proporție de 45% sau de 90% se întorc banii, dar prima dată trebuie să plătești, după care se rambursează. De asemenea, avem o cotă de cofinanțare, la proiectele din Lomb este de 50%, deci dacă proiectul face 20 de milioane de euro, 10 milioane îi pune Primăria, bani care nu se mai întorc de la UE", a explicat primarul Emil Boc.

În consecință, accentul va fi pus pe finalizarea proiectelor existente, în detrimentul inițierii unora noi.  

"Primăria are resursele necesare să acopere și finanțarea proiectelor europene, doar că avem resurse mai puține pentru proiecte noi, așa cum a fost în anii anteriori, când puteam să pornim proiecte ca Sala Polivalentă sau cele 40 e autobuze, care au fost finanțate în exclusivitate din banii Consiliului Local. În 2015 nu vom mai avea resurse de o asemenea amploare", a susținut edilul. 

Cu toate acestea, se va realiza cel puțin o investiție nouă: achiziționarea unor noi troleibuze, care să le înlocuiască pe cele vechi. 

Comenteaza