2021 debutează cu dreptul: cresc pensiile și alocațiile

2021 debutează cu dreptul: cresc pensiile și alocațiile
| Foto: Gazeta de Sud

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a afirmat că alocațiile copiilor vor fi majorate cu 40%. Și pensiile vor crește, dar nu tot atât de mult.

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii:  „Alocaţiile copiilor vor creşte cu 20% la începutul anului viitor şi cu acelaşi procent la jumătatea anului, iar pensiile vor fi majorate, dar nu cu 40%,". 

Ministrul Muncii: "Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creşterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creştere care să acopere 100% rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuţiile cu ceilalţi parteneri, pentru că suntem într-o coaliţie în acest moment şi deciziile le luăm împreună”.

În privinţa alocaţiilor copiilor, ministrul Muncii reaminteşte de creşterea etapizată, „pentru a putea face faţă bugetul acestei solicitări de dublare a alocaţiilor”.

„Va fi o creştere la începutul anului viitor, a doua creştere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor şi ultimele două, peste doi ani. Prin urmare, poziţia PNL este foarte clară, de creştere atât a pensiilor, cât şi a alocaţiilor, cu o abordare echilibrată şi bazată pe situaţia economică existentă, în sensul de creştere a numărului de salariaţi, pentru că de pe urma muncii lor şi a contribuţiilor pe care le plătesc aceşti oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligaţii, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliţie, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalţi parteneri”, adaugă Violeta Alexandru.

 

Comenteaza