2.500 de lei lunar pentru tinerii de peste 18 ani. Care sunt condițiile pentru a beneficia de bani

2.500 de lei lunar pentru tinerii de peste 18 ani. Care sunt condițiile pentru a beneficia de bani

Tinerii care au împlinit 18 ani, aflați în grija statului sau în plasament, și care merg la şcoală sau muncesc, vor primi, în fiecare lună, 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani, a anunțat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

De asemenea, conform anunțului făcut pe Facebook de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, românii care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte.

„Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire și plată a alocației lunare de plasament, a indemnizației de sprijin și a indemnizației pentru tineri a fost publicat în Monitorul Oficial vinerea trecută și este deja în vigoare.

Practic, din acest moment, tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani. Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus față de alocația de plasament”, a transmis Gabriela Firea.

Comenteaza