300 de milioane de euro pentru firmele de construcții și producție alimentară. Se finanțează retehnologizarea

300 de milioane de euro pentru firmele de construcții și producție alimentară. Se finanțează retehnologizarea

Marţi, la ora 10.00, s-a deschis apelul pentru o schemă de ajutor destinată companiilor de producţie alimentară şi construcţii. Proiectele vor putea fi depuse până în 31 octombrie.

Potrivit unui comunicat al MIPE, este vorba de o schemă de ajutor de 300 milioane de euro pentru retehnologizarea companiilor de producţie alimentară şi construcţii. Valoarea granturilor pentru investiţii necesare retehnologizării care se acordă pe proiect şi beneficiar, sub forma de ajutor de stat, se determină în limita de maxim cinci ori cifra de afaceri realizată în anul 2021, fiind cuprinsă între 50.000 euro şi maxim 500.000 euro (echivalentul în lei la cursul inforeuro valabil în luna septembrie 2022), anunţă Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Bani de la stat pentru retehnologizarea firmelor

Conform comunicatului, se finanţează investiţii destinate retehnologizării, în vederea refacerii capacităţii de rezilienţă şi vor avea ca activităţi eligibile:

-modernizarea/echiparea/racordul la utilităţi publice/ eficienţă energetică a infrastructurilor de tip clădiri specifice aferente capacităţilor de producţie existente, precum şi pentru alte categorii de cheltuieli aferente infrastructurilor specifice de producţie pentru care nu este necesară obţinerea de autorizaţii de construire în conformitate cu legislaţia specifică în vigoare;
-dotarea cu echipamente, utilaje specifice, mobilier specific, dotări IT, inclusiv pentru eficienţă energetică, necesare activităţii de producţie, precum şi alte achiziţii de bunuri de această natură care sunt necesare capacităţilor de producţie existente.

Apelul se deschide în 25 octombrie 2022, ora 10.00, iar proiectele pot fi depuse până în 31 octombrie 2022, ora 23:59:59.

Comenteaza