38 de afaceri noi din regiunea Clujului vor primi gratis până la 40.000 de euro

38 de afaceri noi din regiunea Clujului vor primi gratis până la 40.000 de euro

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj a lansat un concurs de planuri de afaceri în urma căruia 38 de antreprenori din Regiunea Nord-Vest (RNV) vor beneficia de finanțări de până la 40.000 de euro.

Concursul este organizat în cadrul proiectului „Noi antreprenori” - Un plus pentru start-up-urile RNV (programul România Start-up Plus). Pe parcursul ultimelor luni, cu sprijinul unor profesioniști în domeniu, Fundația Civitas și partenerii săi au instruit 300 de noi antreprenori.

Dintre cele 38 de planuri selectate, 12 vor beneficia de un ajutor de minimis de 40.000 de euro, iar 26, de 30.000. Afacerile vor trebui să fie înființate într-un oraș din regiune (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj). După ce își vor înființa firmele, câștigătorii concursului vor beneficia gratuit de stagii de practică, servicii personalizate de consultanță și mentorat timp de 18 luni.

Competiția se adresează atât absolvenților cursurilor amintite, cât și celor care au obținut anterior un certificat de competențe antreprenoriale. Partenerii care implementează proiectul sunt Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare, Centrul pentru Politici Publice.

Bugetul proiectului cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman este de 8,9 milioane de lei, dintre care 7,5 milioane contribuție a Uniunii Europene, 1,3 milioane din bugetul național și 36.204 cofinanțare eligibilă a beneficiarului.

Comenteaza