400 de şomeri candidează pentru meserii moderne

400 de şomeri candidează pentru meserii moderne
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, şomerii sau persoanele inactive vor putea să urmeze gratuit cursuri de specializare şi perfecţionare în cadrul unui program finanţat din fonduri europene.
Proiectul “O şansă pentru viitorul tău” vizează pregătirea şi consilierea pentru alegerea unei cariere şi găsirea unui loc de muncă pentru 400 de persoane din judeţele Cluj şi Sălaj, au anunţat iniţiatorii acestuia. Cei ce se înscriu în program vor putea beneficia gratuit de consiliere vocaţională, de 14 sesiuni de cursuri de specializare şi 16 de perfecţionare, de consiliere profesională şi de mediere în găsirea unui loc de muncă. Prin intermediul proiectului, agenţia de resurse umane RSC Consulting, solicitantul finanţării europene pe care se sprijină dezvoltarea tuturor activităţilor, speră să elibereze 750 de certificate de formare profesională, să acorde consiliere pentru 400 de persoane şi să faciliteze angajarea a încă 21.

“Este nevoie de astfel de măsuri. Considerăm că printr-o sumă de 500.000 de euro, la cât se ridică finanţarea proiectului, vom putea furniza cursuri de formare profesională pentru meserii moderne» şi de actualitate pe piaţa muncii, precum cea de broker de asigurări, manager de vânzări sau de proiecte”, declară Steluţa Racolţa, director RSC. Proiectul, care se va desfăşura în doi ani, va fi implementat de RSC împreună cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, cu AJOFM Sălaj şi cu Primăria Gherla. Finanţarea a fost obţinută prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Comenteaza