40.000 de euro, bani gratis, pentru antreprenorii clujeni creativi

40.000 de euro, bani gratis, pentru antreprenorii clujeni creativi

Un program de antreprenoriat derulat de Asociația pentru Promovarea Afacerilor în România (APAR), cu finanțare nerambursabilă de până la 40.000 de euro pentru 48 de planuri de afaceri are loc în această lună în zona Transilvaniei.

Programul Critbiz se adresează persoanelor cu vârsta între 18 și 64 de ani cu domiciliul sau reședința într-un județ din Regiunea Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare) și care vor să înființeze o afacere nouă în regiune în domeniul industriilor creative sau IT în mediul urban.

În cadrul programului vor participa la formare antreprenorială 400 de întreprinzători din regiune, respectiv cel puțin 28 din fiecare județ, au anunțat organizatorii. Cursurile acreditate de formare antreprenorială au o durată de 40 de ore. La sfârșitul perioadei de formare se organizează concursul planurilor de afaceri, în urma căruia vor fi aleși cei 48 de aplicanți care vor primi finanțare.

Cei mai buni 15 planuri de afaceri din fiecare județ vor fi selectate pentru a participa la sesiunile de pitching județean, unde câte 4 planuri din fiecare județ vor câștiga finanțare. Va urma o sesiune de pitching regional, unde alte 24 de planuri vor putea să obțină finanțare. Dintre cei 48 de planuri de afaceri finaliști, 24 trebuie să provină din industriile creative, iar 24 din domeniul IT.

Programul Critbiz este derulat de APAR, care a primit finanțare prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Partenerii principali ai proiectului sunt Camera de Comerț și Industrie Bihor și Grupul Pont Cluj.

Comenteaza