5 din 10 angajaţi români şi-au schimbat locul de muncă în ultimii doi ani. Care au fost principalele motive

5 din 10 angajaţi români şi-au schimbat locul de muncă în ultimii doi ani. Care au fost principalele motive

50% dintre angajaţii români şi-au schimbat locul de muncă cel puţin o dată în ultimii doi ani, arată rezultatele unui sondaj publicat, miercuri, de o platformă de recrutare online.

Jumătate dintre angajaţii români şi-au schimbat locul de muncă cel puţin o dată în ultimii doi ani, iar principalele motive invocate au fost un salariu mai bun la noul job şi disponibilizările sau volumul prea mare de muncă, în timp ce o treime au plecat pe fondul concedierilor, arată rezultatele unui sondaj al eJobs România.

Pe de altă parte, conformsondajului, 40% dintre respondenţi spun că nu şi-au mai schimbat locul de muncă dinainte de 2019, decizie motivată fie de o nevoie crescută de stabilitate în contextul tulbure creat de pandemie, fie de implicaţiile economice care i-au urmat.

Anii 2020 şi 2021 au fost cei ai mutărilor profesionale pentru 30% dintre angajaţi, iar 2022 a adus curajul de a încerca un nou job pentru 20% dintre participanţii la sondaj.

"O astfel de decizie vine doar dacă este însoțită de argumente solide care țin de salariu, program mai bun de lucru, o oportunitate de avansare în carieră sau dacă este impusă, cum este cazul disponibilizărilor. Altfel, este destul de greu să atragi candidați noi pentru că sunt puțini cei care vor să plece într-un loc nou dacă nu au pe masă o ofertă foarte atrăgătoare din toate punctele de vedere", spune Raluca Dumitra, head of marketing ]n cadrul eJobs.

Rezultatele sondajului arată că 40% dintre cei care şi-au schimbat locul de muncă în ultimii doi ani au fost motivaţi de un salariu mai mare, 14% au afirmat că nivelul de încărcare cu atribuţii îi depăşea, iar 12% au vrut să încerce un alt domeniu de activitate pentru că nu le mai plăcea ceea ce făceau. Totodată, 27% au fost nevoiţi să plece din companie pe fondul unui val de disponibilizări, în timp ce pentru 3% motivul a fost legat de refuzul primit de la angajator de a lucra de acasă.

Potrivit sursei citate, 41% dintre cei chestionaţi au declarat că noul job a presupus şi o promovare, 49% lucrează pe aceeaşi poziţie, iar pentru 11% mutarea a însemnat o retrogradare la nivel profesional. Cu toate acestea, 7 din 10 au acum un salariu mai mare decât la locul de muncă anterior.

La momentul actual, 35% dintre respondenţi îşi caută în mod activ un nou loc de muncă şi aplică pentru posturile nou apărute în piaţă, 44% urmăresc ce poziţii scot angajatorii pe platformele de recrutare, însă nu aplică deocamdată, şi doar 21% sunt complet mulţumiţi de locul de muncă actual şi, prin urmare, nici nu aplică, nici nu urmăresc oportunităţi de angajare.

Principalele criterii pe care le au în vedere cei care iau în calcul acest pas sunt obţinerea unui salariu mai mare (menţionat de către 47% dintre participanţii la sondaj), să poată lucra de acasă (21%), să intre într-un domeniu mai stabil decât cel în care lucrează în prezent (11%), să aibă mai multe beneficii extrasalariale (8%), să aibă o poziţie mai bună decât cea curentă (7%) sau să le ofere ocazia de a se reloca în afara ţării (2%).

Sondajul eJobs România a fost realizat în luna iunie, pe un eşantion de 2.964 de respondenţi.

În acest moment, peste 34.000 locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe platforma de recrutare online ejobs.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza