568 milioane dolari pentru primul „unicorn” românesc, cu birouri la Cluj

568 milioane dolari pentru primul „unicorn” românesc, cu birouri la Cluj

Unicornul românesc UiPath a închis seria D de finanțare la 568 milioane de dolari. Noua investiție ridică valoarea startup-ului la 7 miliarde de dolari.

Runda de finanțare a fost condusă de Coatue Dragoneer, cărora li s-a alăturat Wellington, Sands Capital, precum și fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc. Accel, , care a condus rundele din Seria A și Seria B. Și CapitalG și Sequoia, care au condus runda Seriei C, au participat la runda prezentă (D), precum și alți investitori din trecut -Madrona Ventures și Seedcamp, relatează startupcafe.ro.

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath ar depăși compania chineză SenseTime care este în prezent cel mai valoros start-up de inteligență artificială din lume. SenseTime a fost evaluat ultima dată la 4,5 miliarde de dolari, după o rundă de finanțare din luna iunie a anului trecut.

UiPath este o companie romaneasca cu sediul in Statele Unite și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil. Printre clienții UiPath se numără Duracell, LogMeIn, McDonalds, NHS Shared Business Services, Nippon Life Insurance Company, Nissan Motor Corporation, Orange, Uber, US Navy, Virgin Media și World Fuel Services.

Comenteaza