600 de milioane de euro pentru crearea de noi locuri de muncă

600 de milioane de euro pentru crearea de noi locuri de muncă
Guvernul va aloca 600 de milioane de euro pentru ajutoare de stat către 1.500 de firme, care vor fi nevoite să creeze minim 20 de locuri de muncă pentru a primi finanţare.

Două proiecte care sprijină crearea de noi locuri de muncă au fost adoptate, ieri, în şedinţa de Guvern.

Primul proiect se referă  la instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promovează dezvoltarea regională, prin crearea de locuri de muncă, iar al doilea reglementează scutirea de impozit a profitului reinvestit în echipamente tehnologice.

 “Guvernul promovează  mai multe măsuri care vin în sprijinul mediului economic din România. Printre acestea se află  programul de acordare a  unui  ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.  Acesta se  adresează  întreprinderilor  care  realizează  investiţii şi creează  noi locuri de muncă, iar numărul maxim de beneficiari este estimat la 1.500. Pentru a primi ajutorul de stat, beneficiarii sunt obligaţi să creeze minim 20 de noi locuri de muncă, dintre care minim 3 pentru persoane defavorizate, precum  şi să le păstreze 3 ani, în cazul IMM-urilor, sau 5 ani în cazul marilor companii”, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Bugetul  maxim  al  schemei,  potrivit  proiectului  de  lege  adoptat,  este  de  2.700  de milioane de lei, adică aproape 600 de milioane de euro, iar plata ajutorului de stat se va face în perioada 2015-2020, cu un buget anual alocat de maxim 100 de milioane de euro.

De asemenea, Guvernul a mai adoptat o Ordonanţă  de Urgenţă care reglementează scutirea de impozitare a profitului reinvestit în echipamente tehnologice, începând de la 1 iulie, 2014.  Potrivit  notei  de  fundamentare, impactul economic al măsurii ar urma să se resimtă prin  crearea şi creşterea atractivităţii mediului investiţional, creşterea competitivităţii şi a productivităţii muncii, orientarea agenţilor economici înspre domenii de înaltă tehnologie, dar şi crearea de noi locuri de muncă.

 

Comenteaza