70% din IT-iștii din România sunt angajați la Cluj, București și Timiș: „Salariile sunt mai mari în Cluj decât în Capitală”

70% din IT-iștii din România sunt angajați la Cluj, București și Timiș: „Salariile sunt mai mari în Cluj decât în Capitală”
| Foto: Cottonbro/Pexels

Din cei aproximativ 142.000 de persoane angajate în sectorul IT din România, circa 98.000 sunt în Cluj, București și Timiș. 

Clujul, Caitala şi Timişul angajează aproape 70% dintre IT-iştii din România,  Astfel, în total, în România lucrau circa 142.000 de persoane în sectorul de IT la nivelul anului 2021, dintre care aproape 98.000 erau în Bucureşti, Cluj şi Timiş, potrivit calculelor ZF realizate pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Aproape 9.000 de lei salariu pentru IT-iștii din Cluj

De altfel, aici sunt şi cele mai mari salarii ale IT-iştilor la nivel de judeţe. În Bucureşti, un IT-ist câştigă mai mult de 9.000 de lei net, în Cluj salariile din acest sector se apropie şi ele de valoarea de 9.000, iar în Timiş salariile IT-iştilor erau de aproape 7.800 de lei la nivelul anului 2021. 

Salariile pentru personalul IT&C sunt mai mari în Cluj şi Timiş decât în Bucureşti, fenomen explicat prin numărul mai mic de specialişti din Cluj şi Timiş faţă de cererea mare din partea companiilor”, a spus Sorina Faier, managing partner în cadrul companiei de recrutare Elite Searchers.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza