7.500 de persoane pentru 1.100 de posturi la Târgul de Cariere

7.500 de persoane pentru 1.100 de posturi la Târgul de Cariere
7.500 de tineri specialiști aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor concura săptămâna viitoare pentru cele 1.100 de posturi disponibile puse la bătaie în cadrul celei de-a 100-a ediţii a Târgului de Cariere.

 

Ediţia din această primăvară va fi împărţită în două secţiuni: una dedicată tehnologiei informaţiei și una destinată tuturor domeniilor. Ambele evenimente vor avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, târgul general urmând să se desfăşoare în 12 şi 13, iar celălalt în 14 şi 15 mai. 

Organizatorii se aşteaptă ca pe parcursul celor patru zile de desfăşurare ca 1.100 de oportunităţi de carieră oferite de companiile participante, fie că e vorba de internshipuri plătite sau de posturi full-time sau part-time, să fie aduse în faţa a cel puţin 7.500 de studenţi şi absolvenţi.

„E o primăvară bună pentru clujeni din punct de vedere al oportunităților profesionale. Sunt 35 de angajatori înregistrați la Târgul de Cariere Global și alți 30 la cel de IT, așa că oferta de joburi și internship-uri e foarte variată. Pe lângă șansa de a discuta direct cu angajatorii, Târgul de Cariere oferă clujenilor și posibilitatea de a accesa gratuit servicii profesionale de feedback pe CV și de consiliere în carieră", a precizat Louisa Olar, managerul seriei de evenimente.

În cadrul Târgului de Cariere vor fi organizate, în acelaşi timp, o serie de workshop-uri specializate, o competiție de programare contracronometru „Speed Coding Challenge" și o conferință pentru tinerii IT-iști.

Printre participanţi se numără companiile Steelcase, Accenture, Accesa, Bombardier, Bosch, E.ON România, EXL Service, Garmin, Genpact, Endava, Fujikura, Idea Studios, ISDC, Office Depot, Siemens, Sykes, Terapia şi Thomsons, cărora li se alătură mai multe aflate în premieră, precum Intact Development sau Ve Interactive, dar și companii din afara Clujului, cum sunt Unicredit Business Integrated Services din București, Continental Automotive Systems din Sibiu, Univeral Alloy Corporation din Baia Mare, Nexia Consulting din Oradea, Flextronics din Timișoara, Leoni din Bistrița, Kastamonu din Reghin şi eVision Industry Software din Haga, Olanda.

Piaţa muncii în cifre

Ariile de recrutare cele mai active sunt, ca și în anii anteriori, IT-ul, limbile străine, ingineria și economicele.

„IT-ul, sfera ingineriei și limbile străine însumează între 50% și 60% din oferta de joburi prezentată în această primăvară la Târgul de Cariere. Există deci 3.500 de joburi și pentru tinerii din alte domenii", dau asigurări organizatorii, care anunță o ofertă de joburi consistentă în finanțe, în industria farmaceutică, în marketing și publicitate, în vânzări și comerț și în domeniul consultanței.

De asemenea, sunt prezente la TdC numeroase companii cu oferte pentru muncă necalificată în țară și în străinătate. Fondat la Cluj în 2006, Târgul de Cariere este azi cea mai mare rețea de evenimente de profil din România și Republica Moldova.

Comenteaza