8 milioane de lei amenzi de la fisc pentru florării, saloane şi localuri

8 milioane de lei amenzi de la fisc pentru florării, saloane şi localuri
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat activitatea comercială a 1.871 de operatori economici și au constatat abateri pentru sancționarea cărora au stabilit obligaţii fiscale de 8,1 milioane de lei.

Controalele au fost realizate în timpul operațiunii Venus, care s-a desfășurat la nivel național în perioada 26 februarie - 13 martie.

Inspectorii antifraudă fiscală au monitorizat volumul crescut al activităţii comerciale specifice perioadei 1-8 martie şi au verificat activitatea comercială a 840 de firme specializate în comerţul cu flori şi plante ornamentale, a 451 de firme prestatoare de servicii de înfrumuseţare și a 563 de restaurante, cluburi și baruri.

Inspectorii DGAF au constatat contravenţii pentru care au dispus amenzi de 7,6 milioane de lei, confiscări de bunuri și numerar de 453.056 de lei şi suspendarea activităţii a 24 de puncte de lucru.

Acţiunile de control inopinat vor continua în zone comerciale cu risc fiscal ridicat şi grad redus de conformare fiscală, atât în scopul descoperirii şi recuperării prejudiciilor cauzate bugetului de stat, cât şi în scopul verificării modului de respectare a obligaţiei legale de fiscalizare a tuturor veniturilor prin intermediul casei de marcat.

Comenteaza