A dispărut UPC. Ce se întâmplă cu clienții

A dispărut UPC. Ce se întâmplă cu clienții

În urma fuziunii, operatorul de telecomunicații UPC România va înceta să mai existe ca entitate juridică, fiind absorbită de Vodafone România.

Vodafone a anunțat finalizarea fuziunii cu UPC România. Ultima încetează să mai existe ca entitate juridică, fiind absorbită. Vodafone România devine furnizorul de servicii fixe de comunicațiii electronice pentru clienții UPC. Toate drepturile și obligațiile UPC vor fi preluate de către Vodafone fără modificări în ceea ce privește termenii și condițiile din contractele clienților și furnizorilor.

Pentru clienții care plătesc factura prin internet banking, UPC România va fi înlocuit cu Vodafone – pentru servicii fixe și TV. Clienții care beneficiază de servicii fixe & TV furnizate în baza unui contract cu fosta companie UPC, dar și de servicii mobile furnizate de Vodafone vor primi două facturi.

Magazinele UPC vor fi transformate treptat și vor avea specificațiile și configurația magazinelor Vodafone.Vor oferi toate serviciile și operațiunile specifice produselor de comunicație fixă și TV și în plus și operațiuni specifice serviciilor mobile.

Operatorul TV cablu Astral Telecom Cluj (ATC) a fost achiziţionat în 2005 de UPC România, companie deţinută de holdingul american Liberty Global. Tranzacţia s-a realizat pentru 416 milioane de dolari.

Printre acţionarii ATC se numărau fondurile de investiţii Cresianco Limited, Dixon Investments, Bridgecom, Wordfield, Dealgate, iar printre persoanele fizice, Horia Ciorcilă, Nicolae Pop Baldi, Bela Urasi, Sorin Ghite, Valentin Nicola, Aura Oprea, Ioan Goia sau Dorel Goia.

Comenteaza