A început operațiunea „impozitarea nunților". Ce pățesc mirii care nu colaborează cu Fiscul

A început operațiunea „impozitarea nunților". Ce pățesc mirii care nu colaborează cu Fiscul
| Foto: pinterest.com

ANAF trimite tinerilor căsătoriți formulare în care le cere să declare raporturile economice cu fotografi, formație și restaurant, iar cei care refuză, riscă să încaseze amenzi.

Tinerii însurăței care nu răspund solicitării Fiscului de a declara raporturile economice avute cu furnizorii de servicii, riscă o amendă cuprinsă între 2000 şi 5000 de lei, scrie profit.ro. Culmea, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, contestă dur măsura, pe care o consideră, o imbecilitate a ANAF. 

"Este o imbecilitate a celor de la ANAF chiar dacă este în lege. Dacă legea spune că trebuie să faci acest lucru, trebuia să îl faci încă din 2013. Ca să fi proactiv să spui domnule de azi înainte toţi cei care au de gând să se căsătorească prin cununie civilă trebuie să declare, ca omul să ştie. Asta ar trebui să fie abordare corectă a ANAF-ului", a spus Teodorovici

Ministrul de Finanţe continuă cu acuzaţiile la adresa ANAF.

"Adică, vă daţi seama, ei acum din 2013 ce să facă? Se duce într-o zonă în care nu are cum să se mai oprească. Cineva va trage pe chestia asta. De ce? A făcut unul o nuntă în 2013, perfect. El acum e notificat să îţi spună ţie, Fisc, cine a fost la el la nuntă să îi facă poze, să îi cânte, să-l distreze, notează Teodorovici. 

 

Comenteaza