A scăzut dramatic suprafața de birouri disponibilă spre închiriere în Cluj-Napoca

A scăzut dramatic suprafața de birouri disponibilă spre închiriere în Cluj-Napoca
| Foto: imobiliare.ro

3.200 de metri pătrați de birouri moderne au fost livrați în acest an în Cluj-Napoca, comparativ cu 20.500 de metri pătrați livrați anul trecut.

Suprafața de birouri clasa A livrată în 2021 în Cluj-Napoca va fi cu 85% mai mică, comparativ cu nivelul înregistrat anul trecut, fapt care a dus la o reducere drastică a spațiilor de birouri disponibile spre închiriere. Astfel, aproximativ 3.200 de metri pătrați de birouri moderne au fost livrați în acest an în Cluj-Napoca, comparativ cu 20.500 de metri pătrați livrați anul trecut.

În acest context, rata de neocupare a birourilor clasa A din Cluj-Napoca a scăzut la sub 2% în prezent, comparativ cu 5% anul trecut și 6,3% în 2019. În plus, în prezent se află în construcție doar 5.000 de metri pătrați de birouri moderne, cu termenul de livrare estimat pentru 2023. Adițional acestora, o clădire de 7.000 de metri pătrați este finalizată la roșu în prezent și ar putea fi livrată în 2022 în funcție de mai mulți parametri.

”Rata de neocupare a birourilor din Cluj–Napoca este foarte mică și nici nu avem un pipeline generos. O companie care dorește astăzi o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați va găsi foarte greu spațiu. Absența unei oferte satisfăcătoare pe termen scurt poate determina companiile nou intrate în România să se orienteze către alte orașe, competiția dintre centrele regionale fiind acerbă. În același timp, și suprafața închiriată în 2021 s-a redus semnificativ, în acest an nefiind semnate tranzacții de mari dimensiuni”, a declarat Cristian Simon, Head of Commercial Office SVN România, Cluj pentru profit.ro

Scăderea gradului de neocupare până la cel mai redus nivel din ultimii ani a menținut nivelul headline al chiriilor pentru cele mai bune spații de birouri din Cluj-Napoca la valori similare cu cele înregistrate în anii anteriori, de 13 – 16,5 euro / metru pătrat / lună.

Cluj-Napoca reprezintă a doua piață de birouri din România, cu un stoc de aproximativ 298.000 de metri pătrați de birouri clasa A, stocul total de birouri, incluzând și clădirile clasă B, ajungând la aproximativ 353.700 de metri pătrați.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...