Absolvent de Cluj, în fruntea Electrica Transilvania Sud

Absolvent de Cluj, în fruntea Electrica Transilvania Sud

Marius Ceteraș, absolvent al Facultății de Electronică din Cluj-Napoca, a fost numit ca director al Societății de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Transilvania Sud.

Acesta își îndeplinește noua funcție începând cu data de 1 februarie 2020, conform Unirea. Consilierul județean este absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Electrotehnică, find angajat în cadrul societății de stat Electrica din 1999.

Ceteraș a lucrat ca proiectant de rețele electrice, șef serviciu proiectare, șef centru reparații 110kV și pentru o perioadă de trei ani și jumătate a fost director al AISE Alba Iulia, structură care se ocupă cu partea de servicii energetice. Acesta îi va lua locul lui Bogdan Medrea, numit în 2014 și revenit în funcție în decembrie 2018, după o pauză de două luni.

Transilvania Sud este una dintre cele opt societăți regionale de distribuție a energiei electrice din România, asigurând distribuția și tranzitul energiei electrice prin rețelele pe care societatea le deține în arealul licenței de distribuție, pentru 2,6 milioane de locuitori.

Ea are în componență şase subunități, care asigură energie electrică pentru consumatorii din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, aria de serviciu fiind de 34.100 kmp.

 

Comenteaza