Achiziția companiei de leasing a grupului Țiriac de către BT, în vizorul Consiliului Concurenței

Achiziția companiei de leasing a grupului Țiriac de către BT, în vizorul Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Banca Transilvania intenționează să preia Țiriac Leasing.

"În conformitate cu prevederile Legii concurenței, această operațiune trebuie autorizată de Consiliului Concurenței. Ca urmare, autoritatea de concurență va evalua această tranzacție în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței, care analizează achiziția Țiriac Leasing de către Banca Transilvania.

Banca Transilvania S.A. face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, care include și o serie de societăți comerciale și instituții financiare-nebancare. Grupul Banca Transilvania oferă o gamă variată de servicii financiare, incluzând servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar, microfinanțare și factoring

Banca Transilvania oferă clienților săi, persoane fizice sau juridice, produse și servicii bancare, în conformitate cu autorizația emisă de Banca Națională a României. De asemenea, Banca Transilvania S.A. este listată la Bursa de Valori București începând cu anul 1997.

Țiriac Leasing IFN S.A. este o instituție financiară nebancară ce activează pe piața serviciilor financiare prin acordarea de finanțare pentru autovehicule (preponderent) și echipamente, prin leasing financiar și, într-un volum foarte redus, prin credit. Întreaga activitate a Țiriac Leasing IFN SA se desfășoară în România, clienții fiind în marea majoritate persoane juridice de tipul întreprinderilor mici și mijlocii, în timp ce segmentele de clienți corporate și persoane fizice sunt foarte reduse.

Comenteaza