ACI Cluj, interesată de proiectul UTCN pentru Casa de Modă și sediul BT de pe Barițiu

ACI Cluj, interesată de proiectul UTCN pentru Casa de Modă și sediul BT de pe Barițiu

Licitația lansată în luna martie de Universitatea Tehnică pentru transformarea a două imobile de pe strada Barițiu în spații de învățământ și cercetare a atras numai un ofertant.

Astfel, deși șase companii s-au arătat interesate de această licitație, până la urmă doar ACI Cluj a depus o ofertă pentru contractul de aproape 22 de milioane de lei privind reconversia spațiului Casei de Modă și a fostul sediu al BT, de pe strada Barițiu, numerele 4-6-8.

Imobilul de peste 3.000 de metri pătrați în care a funcționat Casa de Modă va fi transformat de UTCN în centru pentru expoziții, conferințe și cercetare interdiciplinară, cu cafenea și restaurant încorporate.

Potrivit proiectului, imobilul fostei Case de Modă va fi reorganizat astfel:

”Subsolul își păstrează în mare configurația, ca suport la organizarea expozițiilor și saloanelor de invenții, precum și a activității de cercetare interdisciplinară.

Parterul, are ca destinație principală salonul de expoziții ce se extinde și în supantă, cu spații de depozitare aferente, dar și o cafenea cu acces din str. G. Barițiu, cât și din holul principal. Tot la parter sunt amplasate spațiile tehnice.

Spațiile de la etajul 1, gândite pentru co-working interdisciplinar, oferă maximă flexibilitate utilizatorilor, fiind organizate cu ajutorul compartimentării amovibile. Pe latura nordică este amplasat un restaurant de aproximativ 100 de persoane cu posibilitatea de extindere în spațiul expozițional.

Etajul 2 va continua să ofere spații de lucru și întâlniri, fiind dedicat în principal activităților de cercetare sau diferitelor departamente universitare.

Etajul 3 a fost tratat ca zonă dedicata conferințelor. Planșeul ultimului nivel se va supraînălța cu structură metalică și se va putea realiza o sală mare de conferințe, cu o capacitate de 200 de locuri și două săli mici de conferințe, de câte 60 de locuri.

Supraînălțarea va genera pe terasa acoperișului doua zone de cafe-bar”.

Clădirea a fost construită în anul 1969, iar în 2017 a fost cumpărată de UTCN cu scopul de a-și extinde spațiile didactice și de cercetare.

Fostul sediu al BT devine spațiu de cursuri

Celălalt imobil, corpul B, în care a funcționat Banca Transilvania a fost achiziționat de universitate anul trecut. Acesta va fi tranformat în spații pentru cursurile studenților. Subsolul va păstra configurația actuală fiind prevăzute 10 locuri de parcare mașini și 124 de locuri pentru biciclete. Parterul este prevăzut cu o bibliotecă tehnică, cu acces direct din stradă. Etajele 1 – 6 sunt dedicate studenților, fiind amenajate săli de seminarii și de laborator, iar pe fiecare nivel este prevăzută câte o sală pentru profesori. Numărul maxim de studenți este de 720. Etajul 7 va păstra compartimentarea existentă, deoarece finisajele acestui nivel sunt de o calitate superioară și va dedicat cadrelor didactice.

Între timp UTCN a lansat o licitație și pentru serviciile de consultanță tehnică, estimată la 177.000 de lei.

Vezi și UTCN cucerește centrul Clujului. Sediul BT - centru de cercetare, Casa de Modă - restaurant

Comenteaza