ACI Cluj și-a modernizat fabricile cu șase milioane de euro

ACI Cluj și-a modernizat fabricile cu șase milioane de euro
Societatea clujeană a investit în tehnologia de prefabricate şi structuri metalice | Foto: ACI

Societatea de construcții clujeană a implementat tehnologia în fabricile sale de prefabricate de beton şi de structuri şi confecţii metalice, în care a investit peste şase milioane de euro.

În fabrica de structuri şi confecţii metalice, compania a implementat procesul de automatizare sub forma unor maşini pentru sablare, debitare, găurire şi sudură, fiind redusă poluarea cu dioxid de carbon, conform ZF. Directorul Cristian Chindea spune că regula soluţiei cea mai ieftină nu ar trebui să se mai regăsească în planurile companiilor din domeniu pentru că efectele negative se vor vedea mai târziu.

„O firmă de construcţii care nu are în spate tehnologie este condamnată să devină subcontractor pentru alţii. Piaţa românească a construcţiilor este conectată la ultimele tehnologii legate de execuţia lucrărilor, dar acestea sunt puse în practică doar acolo unde permite bugetul.

În ţările din Vestul Europei se impun din proiectare sau prin mecanismul de licitaţii, produse eficiente energetic, sigure, care încorporează materiale reciclate. De aceea este necesară implementarea în România a unor măsuri legislative în sensul respectării unor condiţii minime de aplicare a obiectivelor de sustenabilitate în construcţii, inclusiv în domeniul clădirilor de birouri şi rezidenţiale.

În țară vedem o polarizare în ceea ce priveşte construcţiile. Avem, pe de o parte, construcţii de foarte bună calitate, unde beneficiarii acceptă implementarea de soluţii tehnice şi materiale sustenabile. Din păcate, în domeniul imobiliar, în cele mai multe cazuri se pune mai degrabă accentul pe găsirea unor soluţii de arhitectură şi de edificare cât mai ieftine, care nu relaţionează cu conceptul de sustenabilitate“.

ACI a lucrat la stadioanele din Bucureşti, Craiova, Târgu-Jiu, Cluj, la Spitalul Militar de Urgenţă și Clinic Municipal din Cluj, Vivo Center, ansambluri rezidenţiale. Societatea s-a desprins din fostul Trust de Construcţii Industriale în anul 1991. Din consiliul de administraţie fac parte Dorin și Ioan Aşchilean, Cristian Chindea, Alexandru Stânean. Principalii săi competitori din județ sunt Wincon, Tellus, Hexago, TCI.

Comenteaza