Acționarii Electrica au respins preluarea unor firme de energie din Cluj

Acționarii Electrica au respins preluarea unor firme de energie din Cluj
| Foto: rednewswire.com

Conducerea Electrica S.A. intenționa să cumpere două firme care operează centrale electrice fotovoltaice din județul Cluj.

În urma avizului negativ al acționariilor Electrica S.A., compania nu va mai cumpăra mai multe două firme care operează centrale electrice fotovoltaice, dintre care două din județul Cluj. Conform raportului Electrica către Bursa de Valori București, este vorba despre TCV Impex S.A din comuna Jichișu de Jos și de ACV Solar Technology S.A din Dej.

Acționarii Electrica au respins astăzi în Adunarea Generală Extraordinară achiziţionarea de către companie a participaţiilor MT Project BV şi HiTech Solar Investment GmbH în cinci societăţi (TCV Impex, ACV Solar Technology, TIS Energy, Delta & Zeta Energy şi în Gama & Delta Energy) care deţin şi operează centrale electrice fotovoltaice, participaţii care, împreună, reprezintă 100% din capitalul social al fiecărei societăţi în parte. Preţul global al tranzacţiei vizate era de 35 de milioane de euro.

Consiliul de Administraţie al societăţii a avizat în data de 15 octombrie 2021, în vederea supunerii spre aprobare a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Electrica, termenii şi condiţiile achiziţionării participaţiilor MTP şi HSI în cele cinci societăţi, care deţin şi operează fiecare câte o centrală electrică fotovoltaică, având împreună o capacitate instalată totală de 30,95 MW, respectiv o capacitate de operare totală limitată la 28,89 MW.

Comenteaza