Acționarii Endava și-au dublat valoarea: 2 miliarde de dolari

Acționarii Endava și-au dublat valoarea: 2 miliarde de dolari
Grupul britanic a ajuns la aproape 3.000 de angajați în România | Foto: Endava

Acțiunile grupului informatic care activează cu 1.250 de oameni în trei clădiri din Cluj și Târgu-Mureș au crescut cu 92% la un an de la listarea la bursă.   

"La Cluj-Napoca ne dezvoltăm portofoliul de clienți și expertiza în tehnologii precum IPA, Data Science, inteligență artificială, Machine Learning, Cloud Computing, DevOps, Python, Mobile și Internet of Things. Am adăugat regiunii noastre un nou centru de livrare în Timișoara, unde ne propunem să continuăm creșterea businessului, având în vedere potențialul ridicat al oamenilor de aici”, a menționat Isabela Buhai, regional manager Endava.

Compania prezentă pe piața locală cu șapte centre de livrare a ajuns la o capitalizare de 2,07 miliarde de dolari în iulie. Prețul pe acțiune la Bursa din New York a înregistrat o creștere de 91,5%, ajungând la 38,31 de dolari de la 20 de dolari în iulie 2018. Endava avea 2.700 de angajați în centrele sale de livrare din Cluj-Napoca, Iași, București, Pitești, Târgu-Mureș, Timișoara, Brașov, din cei 5.573 la nivel global.

Compania care permite partenerilor să își transforme digital propriile organizații activează pe o piață estimată la 390 de miliarde de dolari în 2019, cu un potențial de a atinge 622 de miliarde în 2022, conform raportului IDC Worldwide 2018.

Endava a semnat un parteneriat strategic cu Bain & Company și a devenit partener principal al FinTech Alliance. Veniturile sale sunt generate de companii din industria de plăți și servicii financiare, urmate de cele din tehnologie, media și telecomunicații (TMT), alte sectoare economice (bunuri de consum, retail, logistică).

Endava are 5.573 de angajați în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest și în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela, Columbia. Principalii concurenți de pe piața din România erau Oracle (cotă de 4,26%), IBM (4,13%), Ericsson (3,52%), Endava (2,22%) și Microsoft (1,59%), conform portalului financiar Termene.ro.

Comenteaza