Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai lichide titluri pe bursă, în această săptămână

Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai lichide titluri pe bursă, în această săptămână
| Foto: BT

Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai lichide titluri, în această, pe Bursa de la Bucureşti, generând tranzacţii de peste 46,3 milioane de lei.

În această săptămână, titlurile Băncii Transilvania au generat tranzacţii de peste 46,3 milioane de lei, urmate de acţiunile Fondului Proprietatea, cu schimburi de 42,7 milioane de lei şi BRD - Groupe Societe Generale, cu 22,9 milioane de lei.

În topul celor mai bune evoluţii bursiere ale săptămânii 13 -17 ianuarie 2020 se află Electroaparataj, cu un avans de 17,02% al preţului acţiunilor, Armătura SA - plus 12,79% şi Societatea de Construcţii Napoca - 12,44%.

Pe de altă parte, cele mai slabe evoluţii au fost consemnate de acţiunile Prodplast, care s-au depreciat cu 13,01%, Electroputere - minus 11,11% şi UAMT - minus 9,79%.

Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni derulate în ultima săptămână pe Bursa de la Bucureşti s-a apropiat de 187 de milioane de lei, iar cea mai bună zi de tranzacţionare a fost joi, 16 ianuarie, când rulajul a fost de peste 50 de milioane de lei. Cea mai slabă zi a fost luni, 13 ianuarie, când tranzacţiile cu acţiuni au trecut uşor de 23 de milioane de lei. Cu toate acestea, indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a trecut, luni, pragul de 10.000 de puncte şi a atins, astfel, maximul ultimilor 12 ani.

Potrivit unui comunicat al BVB, la finalul şedinţei de tranzacţionare de luni, indicele BET a ajuns la nivelul de 10.024 puncte, după o creştere de 0,71% faţă de şedinţa precedentă. Anul trecut, indicele BET a înregistrat o creştere de peste 35%.

BET reflectă evoluţia celor mai lichide 16 companii listate la BVB cu excepţia SIF-urilor. În prezent, din componenţa BET fac parte următoarele companii: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Transgaz (TGN), Electrica (EL), DigiCommunications (DIGI), Nuclearelectrica (SNN), Transelectrica (TEL), Alro (ALR), MedLife (M), Conpet (COTE), Purcari Wineries (WINE), Sphera Franchise Group (SFG) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În prezent, pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti sunt 83 de societăţi emitente şi 27 de intermediari.

De la începutul acestui an, pe toate pieţele administrate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au fost realizate 28.409 tranzacţii, în valoare totală de 385,14 milioane de lei, media zilnică de tranzacţionare fiind de 35 de milioane de lei.

Comenteaza