Adio clauze abuzive stabilite de bancheri VIDEO

Adio clauze abuzive stabilite de bancheri VIDEO
Adio clauze abuzive stabilite de bancheri. Clienţii pot să denunţe în instanţă prevederile care îi nemulţumesc, din contractele încheiate cu băncile. Măsura va intra în vigoare la începutul lunii octombire, după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă care vine în ajutorul consumatorilor.

Măsura este una normală şi vine să echilibreze relaţia dintre client şi instituţia bancară, explică economiştii. Vezi ce spune economistul Iosif Pop, în materialul video

Cei care au avut de suferit în relaţia cu băncile salută iniţiativa şi spun că fiecare contract are câte o clauză "ascunsă" care le afectează buzunarul. Vezi ce spun câţiva dintre clujenii ce se află în această situaţie, în materialul video

Pentru că până acum clauzele abuzive nu puteau fi atacate în instanţă, oamenii care se simţeau păgubiţi făceau reclamaţii la OPC. Iar Protecţia Consumatorilor a amendat băncie în mai multe rânduri, dar legislaţia permisivă a făcut ca instituţiile bancare să poată contesta sancţiunile şi să evite plata lor. Mircea Radu, fostul şef al Inspectoratului pentru Protecţia Consumatorului Cluj, explică în materialul video cum au fost soluţionate multele reclamaţii depuse la instituţie.

Fostul şef al OPC Cluj spune că până acum nici unul dintre reclamanţi nu şi-a primit înapoi banii pe care i-a dat băncii în baza clauzelor abuzive.


Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza