Adjunctul Băncii Transilvania a vândut 50.000 de acțiuni la bursă

Adjunctul Băncii Transilvania a vândut 50.000 de acțiuni la bursă

Mihaela Simona Nădășan, director general adjunct al Băncii Transilvania (BT) Cluj a înstrăinat un pachet de 50.000 de acţiuni, pentru suma de 117.845 de lei, conform unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Înstrăinarea pachetului de acţiuni a avut loc în 10 octombrie, prin 21 tranzacţii derulate în piaţa principală a BVB, la preţuri de 2,35 lei şi 2,36 lei pe unitate. În ultima perioadă alți patru manageri ai BT au obținut bani din asemenea vânzări.

Omer Tetik, directorul general al BT, a vândut un pachet de 1 milion de acțiuni, pentru 2,36 milioane de lei. Leontin Toderici, președinte executiv al Bancpost, preluată de grupul financiar BT, a vândut 700.000 de acțiuni la 2,35 lei. Pachetul tranzacționat la BVB de către Toderici era de 1,64 de milioane de lei.

George Răzvan Călinescu, director general adjunct, a înstrăinat 400.000 de acţiuni ale societății bancare, pentru 0,93 milioane de lei. Tiberiu Moisa, director adjunct banking pentru întreprinderile mici și mijlocii, a vândut 0,5 milioane de acțiuni cu 2,35 lei/unitatea, obținând 1,17 milioane de lei.

BT a anunțat în primăvară că oferă angajaților 25 milioane de acțiuni pentru fidelizare, primind unități cu titlu gratuit membrii consiliului de administrație, conducerii executive, directorii și directorii adjuncți din centrala băncii, directorii regionali, dealerii, alți membri ai personalului băncii și ai subsidiarelor.

Banca a raportat, după primele şase luni ale anului, un profit net de 662 de milioane de lei. BT a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind pentru prima dată BCR. Grupul BT controla la în iunie active de 75,3 miliarde de lei, față de 70 de miliarde grupul BCR. Pe locul trei în topul național al activelor se situa BRD.

Comenteaza