Administrator de apartamente la Cluj: “7 din 9 sunt goale, studenții au plecat”

Administrator de apartamente la Cluj: “7 din 9 sunt goale, studenții au plecat”

Proprietarii de apartamente vor trebui să treacă de la chiria pe termen lung la cea pe termen scurt, în contextul crizei coronavirusului, îndeamnă Adrian Popa, managerul Super Admin Imobil (SAI), companie care administrează 39 de asociații de proprietari din Cluj.

Compania are şi 9 apartamente pe care le administrează, iar 7 sunt goale, pentru că erau studenţi în ele şi au plecat şi-ar putea să se întoarcă la toamnă sau nu, conform ZF.

„Sfătuim clienţii să dezvolte turismul, să trecem de la chiria pe termen lung, la chiria pe termen scurt. Deocamdată este blocată şi zona asta, pentru că nu sunt turişti. La nivel de turism intern vor creşte închirierile pe termen scurt, se vor închiria apartamente doar pentru un week­end, o zi sau cinci“.

În perioada de izolare, când multe businessuri au tras obloanele, temporar sau definitiv, SAI a continuat să funcţioneze şi chiar să crească, spune antreprenorul, pentru că plăţile facturilor au fost efectuate digital, printr-o aplicaţie dezvoltată de companie, iar numărul clienţilor a crescut.

De la administrarea unui bloc cu 20 de locatari, SAI a ajuns la un portofoliu de 39 de asociaţii de proprietari cu 1.200 de locuinţe. Societatea administrează în general asociații a căror medie de vârstă este ridicată, deoarece se află în zonele mai vechi ale oraşului, mai ales în cartierele Mănăștur și Bună Ziua.

Comenteaza