Aeroportul din Cluj, asaltat de sărbătorile de Paşte

Aeroportul din Cluj, asaltat de sărbătorile de Paşte

Cele mai căutate destinaţii din ţară pentru călătoria cu avionul sunt Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, iar destinaţiile externe cele mai solicitate sunt statele cu cele mai numeroase comunităţi de români: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania.

Numărul biletelor de avion cu destinaţia finală România, în perioada sărbătorilor pascale, a înregistrat o creştere cu 31% în acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, potrivit unei analize realizate de agenţia de turism online Vola.ro.

Mulţi dintre românii care locuiesc în străinătate (studenţi, persoane care lucrează în străinătate) se reîntorc în perioada Paştelui pentru a sărbători alături de familie şi de prieteni, iar din ce în ce mai mulţi români aleg să revină în ţară cu avionul în detrimentul autocarului sau maşinii personale,

"Mai presus de orice, călătoriile în perioada sărbătorilor înseamnă oameni care, după o perioadă lungă de muncă sau studiu, se întorc acasă la familie pentru a petrece sărbătorile alături de cei dragi", a precizat Daniel Truică, director general al Vola.ro.

68% dintre bilete sunt achiziţionate pentru o singură persoană, iar 22%, pentru două persoane. S-au înregistrat creşteri şi în privința numărului biletelor de avion cu plecare din ţara noastră către destinaţii externe, însă procentul este de doar 3%.

Tariful mediu al unui bilet de avion în perioada Paştelui este de 143 de euro. Un bilet de avion cu destinaţia România costă 139 de euro, un zbor către Italia, 94 de euro, spre Marea Britanie 110 euro, Germania – 123 euro şi Spania, 149 euro.

Ca urmare a perioadei libere destul de scurte, românii care vor să călătorească de Paşte se îndreaptă fie spre destinaţii de city break, fie spre destinaţii cu comunităţi numeroase de creştini ortodocşi, pentru a se putea bucura de slujba din noaptea de Înviere. Destinaţiile preferate pentru Paşte sunt preponderent cele europene datorită intervalurilor de zbor scurte şi tarifelor accesibile.

Cele mai căutate destinaţii de city break sunt Roma, Milano, Berlin şi Barcelona pentru care turiştii au plătit în medie între 120 şi 250 euro/persoană pentru o vacanţă cu 3 nopţi cazare la hoteluri de 3-4* şi zbor inclus. 69% dintre serviciile de acest tip sunt achiziţionate pentru cupluri sau grupuri de minim două persoane.

Cât costă un zbor din România

  • Spania                       149 euro
  • Germania                 123 euro
  • Marea Britanie        110 euro
  • Italia                          94 euro

Sursa: Vola

Comenteaza