Aeroportul din Cluj, printre creşterile cele mai mari din Europa. Vezi tot raportul

Aeroportul din Cluj, printre creşterile cele mai mari din Europa. Vezi tot raportul
Aeroportul din Cluj este printre puţinele din Europa şi singurul din România menţionate cu creşteri substanţiale ale traficului în ultimul an, relevă un raport al Consiliului Internaţional al Aeroporturilor (ACI) publicat astăzi.

Conform raportului aeroportul din Cluj a avut o creştere de 46,8% în ultimul an, depăşit de cele din Ohrid (+112.7%) şi Porto Santo (+54.6%) în categoria a IV-a a aeroporturilor europene în funcţie de numărul de pasageri.

În ansamblu traficul aerian în Europa a crescut cu 8,7% pentru cursele de pasageri şi 11% la cursele cargo.

"Ne bucurăm că suntem printre cele mai bune din Europa, având în vedere creşterea traficului şi nivelul investiţiilor, dar şi pentru că suntem remarcaţi. Am oferit nu doar o creştere a numărului de pasageri, ci şi destinaţii noi. Avem creştere şi la numărul de frecvenţe - Lufthansa are două zboruri zilnic", a spus directorul aeroportului, David Ciceo, pentru ziuadecj.ro.

Studiul analizează activitatea a nu mai puţin de 163 de aeroporturi din Europa. Spre comparaţie, în acelaşi interval aeroportul din Otopeni a înregistrat o scădere, de 3,6%, în vreme ce aeroportul din Timişoara a înregistrat o creştere de 7,5%.

Vezi ataşat raportul integral

-

Etichete
Comenteaza