Afacerile EnergoBit: 386 milioane de lei din instalaţii

Afacerile EnergoBit: 386 milioane de lei din instalaţii
Balanţa statisticilor din Top 100 executanţi în instalaţii din România, editat de IBC Focus, înclină în favoarea capitalei, atât din punctul de vedere al prezenţelor, cât şi din cel al destinaţiei veniturilor furnizate.

Primele trei companii din clasament sunt Energomontaj Bucureşti, cu afaceri de 466 de milioane de lei din instalaţii şi cu 4.042 de angajaţi, EnergoBit Cluj, cu 386 de milioane şi cu 184 de salariaţi, şi IMSAT Bucureşti, cu 261 de milioane de lei şi cu 1.203 angajaţi. Cele 36 de companii bucureştene prezente au realizat împreună 2,2 miliarde de lei sau 41% din totalul cifrei de afaceri cumulate a celor mai puternice 100 de companii de instalaţii. Următoarea zonă cu cea mai mare contribuţie este judeţul Cluj, care prin cele opt companii reprezentante în top a obţinut 15% (822 de milioane de lei) din volumul de afaceri al clasamentului. Judeţul Ilfov strânge 8% (418 milioane), în timp ce Iaşiul ia o cotă de 5% (275 de milioane).

Repartiţia geografică a societăţilor de execuţie de instalaţii arată că una din trei companii de instalaţii din top are sediul în Bucureşti. În timp ce 36 de companii se găsesc în capitală, Clujul şi Prahova contribuie cu opt, respectiv şapte societăţi. Patru judeţe - Braşov, Iaşi, Timiş şi Ilfov - aduc cinci fiecare, în timp ce alte 15 judeţe contribuie cu 29 de companii. Jumătate din judeţele ţării nu sunt reprezentate: Arad, Bistriţa Năsăud, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vrancea. În afara topului propriu-zis, materialul cuprinde studii şi statistici, printre care un clasament al societăţilor de instalaţii în funcţie de productivitate, pronosticuri financiare pentru 2013, o analiză a cifrelor de afaceri şi profiturilor, o ierarhie în funcţie de numărul de angajaţi. (D. E.) 7

 

Comenteaza