Afaceriştii clujeni: criza economică va mai dura 10-15 ani VIDEO

Afaceriştii clujeni: criza economică va mai dura 10-15 ani VIDEO
Criza economică ar putea să mai dureze încă 10-15 ani. O spun oamenii de afaceri clujeni, care spun că au nevoie de mai mult sprijin din partea statului, mai ales în ceea ce priveşte legislaţia. Mai multe companii clujene au fost premiate astăzi în cadrul Galei Premiilor Business.

"Este a patra ediţie a Galei Premiilor Business în care Facultatea de Business, UBB, acordă premii mediului de afaceri din diferite sectoare, începând de la antreprenoria, responsabilitate socială, turism, precum şi unor personalităţi sau oameni de afaceri", explică decanul Facultăţii de Business, Alin Nistor.

Criza ar putea dura mai mult decât ne-am fi aşteptat, se tem oamenii de afaceri clujeni. Ei îşi doresc ca statul să le încurajeze iniţiativele prin măsuri legislative.

"Nu pot să spun că mai suntem în criză, că va continua sau se va încheia. Trebuie să ne obişnuim cu ideea că aceasta e starea de normalitate şi va continua încă în modul asta mult timp. În ceea ce priveşte relaţia cu statul, consider că s-au făcut în trecut paşi în privinţa susţinerii societăţilor comerciale, dar nu suficient", spune directorul general al Electrogrup, Maria Şerbănescu.

Oamenii de afaceri din Cluj şi-ar dori clarificări în ceea ce priveşte domeniul energiei regenerabile.

"Pentru compania noastră aş fi încântată dacă s-ar face clarificate măsurile legislative în domeniul energiei regenerabile", spune Şerbănescu. "Această incertitudine existentă în momentul de faţă afectează în mod serios piaţa şi prin o vulnerabilitate în faţa băncilor, investitotilor şi prin urmare duce la un blocaj al acestei pieţe".

Criza economică ar putea dura încă 15 ani.

"S-ar putea să mai dureze. Unii zic până în 2018, alţii zic că până în 2028. Să vedem. Statul încurcă bineînţeles când nu facilitează economia", explică preşedintele American International Radio, Doru Năsui.

La Gala Premiilor Business au fost premiaţi Cabana Moţilor, Electrogrup, Cosmetic Plant, Aeroportul Internaţional Cluj, Dorel Năsui, preşedintele companiei American International Radio, şi Şcoala Transilvania.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza