Agenție de turism din Cluj: După doi ani de pandemie, românii au recuperat timpul în 2022 și au cheltuit 6.5 mld. euro pe vacanțe în străinătate

Agenție de turism din Cluj: După doi ani de pandemie, românii au recuperat timpul în 2022 și au cheltuit 6.5 mld. euro pe vacanțe în străinătate

Românii au cheltuit 6,5 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate în primele 11 luni ale anului trecut, iar suma va depăşi cel mai probabil 7 miliarde de euro pe tot anul trecut, nivel record, potrivit calculelor ZF pe baza celor mai recente date de la BNR din ianuarie-noiembrie.
 

Apetitul în creştere pentru deplasările în stră­inătate este re­flectat de indicatorii BNR şi a depăşit orice estimare făcută pe această piaţă, potrivit Mediafax.

În 2019, cel mai bun an din turism, românii lă­sau 5,3 miliarde de euro pe călătoriile în străinătate.

„Vânzările pe extern au cres­cut semnificativ anul trecut, vacan­ţele în străinătate au fost «şlagărul» pe 2022, dorinţa de a pleca în afara ţării a fost potenţată cumva după cei doi ani de restricţii din pandemie. Avem vân­zări în creştere pe Turcia, Grecia, pe destinaţiile de city break şi de busi­ness, trendul este foarte bun“, a spus pentru ZF Lucia Morariu, di­rectorul general al agenţiei de turism Exim­tur.

Pe această piaţă, numărul de char­tere programate pentru desti­na­ţiile din aceste ţări a fost anul trecut chiar mai mare ca cel din 2019, potrivit datelor din piaţă.

Doar 13,9% din totalul sosirilor înregistrate în unităţile de cazare reprezentau sosiri ale străinilor în ianuarie-noiembrie anul trecut.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza