Mobilizare generală pe autostrada Sebeș - Turda. Se lucrează cu asfaltatori din Grecia

Mobilizare generală pe autostrada Sebeș - Turda. Se lucrează cu asfaltatori din Grecia
La lotul doi din A10 se lucrează acum la foc automat | Foto: Unirea

Antreprenorul lotului 2 din Autostrada Sebeș - Turda (A10), Aktor, a adus o echipă de asfaltatori din țara-mamă pentru a se încadra în termenul limită de finalizare a magistralei rutiere.

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebes Turda, grecii de la Aktor au început să crească mobilizarea și se lucrează pe foarte multe porțiuni din acest segment de autostradă, conform Unirea. La supratraversarea Drumului Național 1, de la km 20, în zona Oiejdea, se montau parapeți metalici, pregătindu-se deschiderea traficului rutier pe vechiul amplasament.

Mutarea traficului va permite constructorului să realizeze umpluturile la supratraversare. La kilometrul 20 se așternea balast, iar la kilometrul 22 se lucra la rampele de la supratraversare. La viitorul nod rutier Teiuș se efectuau lucrări la breteaua A1, iar în apropiere, la kilometrul 26, la pasajul peste calea ferată, compania Retter realiza armarea pasajului supratraversării.

La viitorul pod peste râul Mureș, de la Rădești, a fost turnat primul strat de asfalt și se fac pregătiri pentru hidroizolarea celui de-al doilea sens. Pe lotul 2, Aktor asfaltează în apropierea nodului rutier Teiuș. Între Rădești și Sâncrai au apărut camioane de la Marcotim, firmă care a mai lucrat la acest segment de autostradă și după o perioadă destul de lungă a revenit, din această săptămână.

Marcotim a adus în șantier 75 de utilaje și se va concentra pe rampele supratraversărilor. O supriză de pe acest segment de autostradă o reprezintă faptul că, între Rădești și Sâncrai, o echipă de asfaltatori veniți din Grecia turnau asfaltul. Au venit 10 greci care asfaltează simultan cu două finisoare, echipa mai lucrând pe acest lot de autostradă anul trecut. 

La kilometrul 39 + 400 se făceau pregătiri pentru realizarea hidroizolației, iar la viitorul pod peste râul Mureș, de la Sâncrai, se lucra la realizarea hidrozolației pe calea 1, sensul de mers Sebeș – Turda. Practic, Aktor lucrează pe tot lotul, a crescut mobilizarea, a adus mai multe firme și utilaje implicit în șantier, existând șanse reale ca în acest an să se circule pe acest segment de autostradă.

loading...
Comenteaza