Video Foto Alege să investeşti în cel mai spectaculos ansamblu rezidențial din Transilvania. Wings, oraşul este la picioarele tale!

Alege să investeşti în cel mai spectaculos ansamblu rezidențial din Transilvania. Wings, oraşul este la picioarele tale!
Wings, oraşul este la picioarele tale! | Foto: Studium Green

Cluj-Napoca este cel mai mai atractiv oraş din România, având o economie înfloritoare graţie domeniului IT (oraşul fiind supranumit Silicon Valley-ul Europei) şi a industriilor creative, educaţie superioară de calitate oferită în cadrul sutelor de specializări din programa celor 6 universităţi  de stat, o administraţie locală care face pionierat la nivel naţional, bifând premieră după premieră în special în ceea ce priveşte transportul public, o gamă variată de oferte de locuri de muncă în toate câmpurile de activitate, în funcţie de pregătirea şi experienţa cadidaţilor, precum şi printre cele mai mari salarii din ţară.

15% dintre români vor să se mute la Cluj-Napoca

De altfel, un studiu al Băncii Mondiale relevă că peste 15% dintre români ar dori să se mute în capitala Transilvaniei datorită calităţii vieţii: “15,32% dintre cei chestionaţi au răspuns că s-ar muta la Cluj-Napoca,  oraşul fiind primul în topul naţional, atraşi fiind de calitatea vieţii şi de serviciile de sănătate din oraş, educaţie universitară, locuri de muncă, mediul cultural-artistic dinamic, mediul economic activ, mai ales pe servicii cu valoare adăugată mare, cum ar fi IT, industria farmaceutică, consultanţă. Cluj-Napoca este urmat de Bucureşti, cu 14,46% şi Timişoara, cu 11,88%”.

Peste jumătate de milion de turişti în 2018

Nu doar românii vor să se mute în Cluj-Napoca. Peste 8.500 de cetăţeni străini locuiesc în oraş, majoritatea provenind  din ţări precum Franța, Italia, Germania sau Spania, conform datelor Inspectoratului General pentru Imigrări. Alţi străini ajung în oraşul de pe Someş participând la festivalurile de muzică (Untold şi Electric Castle) sau film (TIFF), evenimente ce au pus Clujul pe harta lumii. Doar în 2018 numărul turiştilor care au ajuns în judeţul Cluj depăşeşte jumătate de million de persoane, un procent de 22% (peste 98.000 persoane) fiind străini. Nu în ultimul rând, un sondaj Eurostat arată că cel mai prietenos oraş din Europa cu străinii este  Cluj-Napoca.

Primele case “vezi” din România, construite la Cluj-Napoca

Clujul este însă şi un oraş al premierelor în materie de imobiliare. Studium Green este primul dezvoltator imobiliar din România care construieşte, încă din anul 2012, clădiri “verzi” în Cluj-Napoca, conform standardului Green Homes – o certificare voluntară pentru clădiri rezidențiale care implică inovare și performanțe sustenabile superioare, fiind recunoscută la nivel racticeonal și promovată ca model de bune ractice de către Banca Mondială și de către Comisia Europeană. Mai mult, Green Homes este unica certificare din europeană asociată unei ipoteci verzi cu dobânzi și condiții preferențiale pentru viitorii ocupanți.

Wings, oraşul este la picioarele tale

Cel mai nou proiect dezvoltat de Studium Green  se intitulează “Wings” şi este fără îndoială cel mai spectaculos proiect rezidențial de pe piaţa imobiliară din Transilvania. Clădirea va atrage toate privirile datorită design-ului original şi arhitecturii inovatoare.  Cele 228 de apartamente ale imobilului sunt ingenios compartimentate, dispuse în 2 “aripi”, de unde viitorii proprietari vor avea oraşul la picioare. La propriu. Aceştia vor beneficia de o privelişte de vis atât la răsărit, cât și la apus, datorită poziţionării privilegiate a clădirii.

Proiectul rezidenţial “Wings” este situat în zona de vest a oraşului, în cartierul Zorilor, pe strada Frunzisului. Amplasat la doar 10 minute de centru, acestabeneficiază de o infrastructură bine pusă la punct, precum şi de acces rapid la mijloacele de transport în comun, unităţi de învăţământ, cabinete medicale şi zone comerciale.

Alege să investeşti în cel mai spectaculos ansamblu rezidențial din Transilvania. Wings, oraşul este la picioarele tale!

Calificat pentru “ipoteci verzi”

Nu în ultimul rând, imobilul este pre-certificat RoGBC (Romanian Green Building Council) ca proiect verde – Green Homes, îndeplinind cerinţele de locuinţe sustenabile, care tratează cu atenţie proiectarea, construcţia şi operarea. Aşadar, cei interesaţi să achiziţioneze o locuinţă într-una din cele două “aripi” pot apela inclusive la finanţările de tip “ipotecă verde” oferite de diverse insituţii bancare din România, între beneficii numărându-se rate şi dobânzi mai mici.  

Conform „Ghidului tranzacțiilor imobiliare din Cluj-Napoca”, care conține cifrele aferente anului 2017, peste 30% din cei ce achiziţionează apartamente în Cluj-Napoca provin din alte judeţe (precum Bistriţa- Năsăud, Maramureş, Sălaj, Alba, Mureş şi Satu Mare) sau de peste graniţe. Peste 8.700 de tranzacţii imobiliare au fost încheiate anul trecut în capitala Transilvaniei, în valoare totală de 594,2 milioane euro. Aşadar, apartamentele disponibile în ansamblul rezidenţial “Wings” sunt pretabile şi pentru investiţii, putând fi oferite ulterior spre închiriere.

Serviciu de administrare a proprietăţii

Un bonus major este faptul că proprietarii nu vor avea nicio bătaie de cap în ceea ce priveşte administrarea locuinţei, dezvoltatorii urmând să implementeze, în premieră, un astfel de serviciu special. Aşadar, o firmă terţă se va ocupa contra-cost de:

1. Relațiile contractuale cu chiriașii

  • înregistrarea contractului de închiriere;
  • încasarea chiriei;
  • plata impozitelor și taxelor aferente imobilului;
  • urmărirea plății facturilor de utilități aferente imobilului-curent electric, gaz, apă, alte cheltuieli
  • de regie, telefon, cablu TV, etc.;
  • verificarea periodică a stării de intreținere a imobilului, respectiv a modului de exploatare al
  • acestuia de către chiriaș;
  • administrarea cu personal calificat a lucrărilor de igienizare și reparații la expirarea fiecarui
  • contract de închiriere;

2. Administrarea procesului de închiriere și consiliere la închirierea proprietăţii;

3. Reprezentarea intereselor proprietarului în contractele cu terți (furnizori de energie electrică, gaze, TV cablu, administrație.).

Beneficiile unei clădiri “verzi”

  • Reduceri la facturile lunare prin economii semnificative de energie şi apă
  • Condiţii ipotecare mai avantajoase comparativ cu cele standard care includ rate reduse ale dobânzii cu până la 0,75 - 1% şi o limită de creditare mai mare decât Prima Casă, prin programul Ipoteca Verde
  • Sănătate şi bunăstare prin expunerea minimă la materiale toxice şi, implicit, reducerea riscului de îmbolnăvire
  • Posibilitatea obţinerii unui preţ mai mare la revânzare, datorită certificării independente care garantează un înalt grad de performanţă din punct de vedere energetic şi îndeplinirea criteriilor legate de mediu

Studium Green are o experienţă de 15 ani în domeniul construcţiilor, timp în care a finalizat peste 1.500 de apartamente în complexe rezidenţiale, peste 7.500 mp spaţii comerciale şi de birouri şi 4.500 mp de acoperişuri vezi.

 

 

Comenteaza