Alertă alimentară! Mai multe sortimente de înghețată, retrase de la vânzare

Alertă alimentară! Mai multe sortimente de înghețată, retrase de la vânzare

ANSVSA a anunţat o alertă alimentară pentru trei sortimente de înghețată, unele dintre acestea comercializate și în lanțurile de magazine Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland, Mega Image, Profi și Selgros.

ANSVSA a transmis că General Mills a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a  produselor de înghețată Häagen-Dazs, comercializate în România:

Alertă alimentară! Mai multe sortimente de înghețată, retrase de la vânzare

Alertă alimentară! Mai multe sortimente de înghețată, retrase de la vânzare

"Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs și este întreprinsă ca măsură de precauție. Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză, după cum se menționează mai jos.După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Häagen-DazsTMdin toate punctele de vânzare din România.

Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică", au transmis într-un comunicat de presă cei de la General Mills.

Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la
locul de cumpărare pentru o rambursare completă. De asemenea, puteți contacta General Mills la
adresa www.generalmills.com/VanillaRecall

"Pesticidul 2-Cloroetanol identificat în înghețata Haagen Dazs! Semnele și simptomele expunerii acute la cloroetanol pot include slăbiciune, amețeli, confuzie, tulburări de vedere, decoordonare, șoc, convulsii și comă. Pot apărea dispnee (respirație scurtă), edem pulmonar, depresie respiratorie și insuficiență respiratorie. Pot fi observate puls slab, hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută) și cianoză (nuanță albastră a pielii și a membranelor mucoase). După expunere pot fi observate greață, vărsături și hematurie (urină cu sânge). De asemenea, pot apărea leziuni hepatice și renale", au scris pe Facebook cei de la Asociţia Pro Consumatorilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza