Foto ALERTĂ alimentară! Mezeluri infestate cu Listeria, retrase de pe rafturi: Aruncați-le sau returnați-le în magazin!

ALERTĂ alimentară! Mezeluri infestate cu Listeria, retrase de pe rafturi: Aruncați-le sau returnați-le în magazin!

Două tipuri de produse din carne de porc au fost retrase de la vânzare din cauza contaminării cu Listeria monocytogenes, conform ANSVSA.

Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor le recomandă celor care deţin produse din loturile descrise mai jos să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi in magazinele de unde le-au cumparat. 

Este vorba despre un lot de Mușchi Țigănesc și unul de Urechi de Porc de tip snacks.

"Vă informăm că societatea SC MARCEL SRL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare evidenţierii prezentei Listeria monocytogenes. SC MARCEL SRL retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Denumire produs: MUSCHI TIGANESC Lot: 017121121 Expira la: 27.12.2021 / 06.01.2022", este anunţul postat pe site-ul ANSVSA, cu referire la produsul retras.

ALERTĂ alimentară! Mezeluri infestate cu Listeria, retrase de pe rafturi

Aceeaşi societate a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului ”urechi de porc”, tot ca urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes:

"Vă informăm că societatea SC MARCEL SRL. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare evidentierii prezentei Listeria monocytogenes.
SC MARCEL SRL retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Denumire produs: URECHI SNACKS 200 G Lot: 076121121 Expira la: 02.01.2022".

ALERTĂ alimentară! Mezeluri infestate cu Listeria, retrase de pe rafturi

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. 

"Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.
Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome.
Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.
Pentru informații suplimentare, puteți contacta SC MARCEL SRL: marcel@marcel.com.ro", se precizează în postarea de pe site-ul ANSVSA.

Comenteaza