Alertă alimentară! Un lot de portocale și două tipuri de salam, retrase de la vânzare

Alertă alimentară! Un lot de portocale și două tipuri de salam, retrase de la vânzare

Un lot de portocale cu reziduri de pesticide peste valorile admise și două tipuri de salam în care a fost identificată Listeria monocytogenes au fost retrase de la vânzare, informează Agenția Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

”Vă informăm ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos) SC MICROFRUITS SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la client a articolului PORTOCALE, origine TURCIA, lot 026, produsele au fost comercializate în perioada 27.01.2022 – 11.02.2022.

Motivul rechemării este depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos)”, a anunțat ANSVSA.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să le distrugă sau să le aducă înapoi la punctul de lucru al comerciantului din Afumati, Sos, Linia de Centura Dreapta, Nr. 92, Complex Su Market, Stand B8 judet Ilfov, respective Str. Sos. Garii nr. 16, Branesti, Jud. Ilfov.  Contravaloarea produselor va fi returnată.

De asemenea, potrivit ANSVSA, au fost retrase de la raft și două tipuri de salam. Este vorba de salamul Verona, produs crud uscat, care expiră în 01.05.2022, produs de SC La Meseni SRL.

Al doilea produs este salamul Picantella, produs de SC Montana Popa SRL, care expiră în 27.04.2022. În ambele a fost depistată Listeria monocytogenes.

Cei care au cumpărat aceste produse sunt rugați să nu le consume și să le returneze, urmând să primească contravaloarea acestora.

Comenteaza